x

Zenica

Najmlađe fudbalerke na turniru u Zenici! (Foto)

U Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici u sklopu obilježavanja UEFA Grassroots sedmice, održan je turnir za igračice do 12 godina starosti.

Na turniru je učestvovalo 14 ekipa: Krivaja Zavidovići, Inter Posušje, Vogošća, Posavina Domaljevac, SFK 2000 Sarajevo, Sloboda Tuzla, Fortuna Živinice, BAAP Sportivo Sarajevo, Sloga Prijedor, Mladost Laktaši, Radnik Bijeljina, Željezničar Bosanska Krupa, Lokomotiva Brčko i ŠF Respekt Sarajevo.

Današnju aktivnost su između ostalih propratili i selektori ženskih U-19 i U-17 selekcija Dragan Jevtić i Ilija Lucić, kao i treneri u našim ženskim selekcijama Milorad Ilišković i Vesna Njeguš.

„Danas smo poslali lijepu sliku iz Zenice. Možemo reći da je ovim mladim nogometašicama je ovo kao neki izlog, jer rijetko imamo priliku da na jednom mjestu na djelu vidimo igračice ovog uzrasta. Bilo bi odlično kad bi se ovakvi turniri održavali i na lokalnim razinama. Danas je ovdje 14 klubova, a nadamo se da će u budućnosti ovi turniri biti još masovniji“, rekao je Ilija Lucić.

Pozitivne utiske sa turnira nosi i Milorad Ilišković:

„Divna manifestacija i još jedan korak naprijed za ženski fudbal u Bosni i Hercegovini. Već duže vrijeme svi mi koji smo uključeni u rad u ženskom fudbalu podržavamo organizaciju turnira ovakvog karaktera. Sigurno da će nam to omogućiti u narednom periodu da imamo bolji uvid u kvalitet koji imamo u najmlađim uzrastima, a što će nam pomoći da unaprijedimo rad i u klubovima i u nacionalnim selekcijama. Osim toga, na ovaj način djevojčicama stvaramo bolji ambijent za dalji razvoj.“

Ispred rezultata, u prvom planu bili su druženje i zabava, te su sve igračice dobile medalje za učešće na današnjoj manifestaciji.

.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / nfsbih

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.