x

tragedija

Nastradali pjevač ostavio iza sebe dvogodišnju kćerkicu: Vraćao se od prijatelja i poginuo, majka neutješna, otac nijem od bola!

- Sinoć smo se čuli. Naš razgovor kao i uvijek, šala i smijeh. I obavezno, budi dobar i volim te puno, vidimo se...međutim...jutros tužne vijesti - sa teškim bolom rekla je prijateljica Sime Belenzade (29) i njegove porodice, pjevačica Kaća Ivanov - Kajka.

Kako je navela, Sima je se vraćao iz Paraga, gdje je bio kod zajedničkog prijatelja.

- Krenuo je kući, sletio s puta, udario u neko drvo, toliko znam. S njim su bile i dvije djevojke, one su dobro - kaže sagovornica.


- Kako su njegovi? Kako mogu biti? Majka je neutješna, otac nijem od bola, braća ne žele da vjeruju. Narod se skuplja, imam milion poziva...velika tragedija i veliki gubitak za sve nas - vidno potrešena rekla je Kaća. Kako kaže, Sima je bio divan, uvijek nasmijan i raspoložen.


- Nije prošao dan a da se nismo čuli, da mi nije poslao poruku ili neki vic da me nasmije. Omiljen u društvu, dobar kolega, dobar pjevač. Sarađivali smo s vremena na vrijeme. Znam ga još dok je bio dečkić. Mnogo sam dobra sa njegovim najstarijim bratom, čak smo se i pobratimili. Sa drugim bratom, takođe se dugo družim. Mi smo kao jedna kuća, kao jedna porodica. Veoma se volimo i poštujemo - dodaje pjevačica.


- Njihova kuća je bila otvorena za svakoga u svako doba dana i noći. Svi smo se osjećali prijatno kod familije Belenzada. Pravili roštilja, kotliće, svirali, pjevali... Ništa više neće biti isto - kaže Simina prijateljica i koleginica Kaća.

Da podsjetimo, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 3 časa izjutra kod Gajdobre, život je izgubio 29-godišnji Sima Belenzada, pjevač iz Futoga.


Nesreća se najvjerovatnije dogodila zbog neprilagođene brzine, a postoji sumnja i da je Sima zaspao za volanom. Sa njim su u automobilu bile dvije devojke, a obe su nepovrijeđene. Sima je iza sebe ostavio i suprugu i dvogodišnju kćerku.

.

.

Izvor: Blic

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.