x

pobjednik zvezda granda i mentorka

Nermin Handžić posti i u Beogradu, Viki mu sprema iftare!

Bez obzira gdje čovjek živio i u kojem se okruženju našao, uvijek treba da zna ko je, odakle je, da cijeni i voli svoj narod i vjeru, ali isto tako da poštuje druge vjere i nacije. Upravo takvom životnom politikom se vodi aktuelni pobjednik Zvezda Granda, Tešnjak Nermin Handžić.

Naime, Nermin dolazi iz porodice u kojoj su se znali i poštovali muslimanski običaji, a sa druge strane se poštovale komšije, prijatelji i svi dragi ljudi drugih vjera i nacija. Što zbog poslovnih, što zbog privatnih obaveza Nermin se nakon pobjede nalazi u Beogradu, a boravi, gdje bi drugo već kod njegove mentorice Viki Miljković.


- Tačno, upravo tako. Viki i njena porodica za mene su već odavno postali dio moje familije, isto kao i ja njihove. Nismo više na relaciji mentor-takmičar, jer su me Viki i Taške prihvatili kao da sam njihov drugi sin. A, Andrej je kao moj brat. I ovo vrijema ramazana provodim u Beogradu, nedostaje mi u ovom ramazanskom vremenu, posta i iftara miris moje tešanjske čaršije, ali sada je tako kako je. Mada nisam u Tešnju ja ne prekidam tradiciju posta, pa tako ću da ispostim i ovaj mjesec.


- Viki i njena porodica zaista paze na mene i veoma se trude da imam svoj mir, da mi iftar bude na vrijeme i veoma dobro paze šta se nalazi na mom iftarskom meniju. Imali smo od početka ramazana par nastupa u Hrvatskoj, ali meni to ne predstavlja problem. Mlad sam, imam snage, naspavam se, a i iftari u Hrvatskoj su također poseban doživljaj. Sa mojom porodicom sam u svakodnevnom kontaktu, a i oni svi poste - rekao je Handžić.


U razgovor se potom uključila i Viki Miljković koja je rekla:

- Nerminu ne smije bilo šta da nedostaje. Obavlja sve svoje molitve na vrijeme, prije svega ja zajedno sa našom domaćicom pazim šta da kuhamo, spremamo za Nermina. On posebno voli supe, pite, pa mu u svemu tome udovoljavamo. I kada imamo nastupe u Hrvatskoj uvijek se poštuje vrijeme iftara. Taške i ja se također pridržavamo našeg posta, tako da nam ništa, ali zaista ništa nije teško.


- Nermin je kao naše drugo dijete, a o njegovom kućnom odgoju ne treba da mnogo govorim. Od samog početka se vidjelo da dolazi iz jedne fine, kulturne porodice. Taške polako radi na njegovoj drugoj pjesmi, a bit će to zaista nešto bombastično, jer Nermin je sve to zaslužio.

Prvi dan Bajrama 21, aprila, 2023. godine Nermin i Viki pjevat će u njemačkom gradu Mainz, zajedno sa njihovim popularnim kolegom Jašarom Ahmedovskim.

.

.

.

.

Izvor: Express

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Bila sam povrijeđena i slomljena kada se prije 7 mjeseci dogodio veliki problem u mom braku, između mene i mog muža. toliko strašno da je iznio slučaj na sudu radi razvoda. rekao je da više nikada ne želi biti sa mnom i da me više ne voli. Pa se spakirao iz kuće i natjerao mene i moju djecu da prođemo kroz mnogo boli. Pokušao sam sve moguće načine da ga vratim, nakon mnogo moljakanja, ali sve bezuspješno. I potvrdio je da je donio odluku i da me više nikada ne želi vidjeti. I tako sam jedne večeri, vraćajući se s posla, srela svoju staru prijateljicu koja je tražila mog muža. Dakle, objasnila sam mu sve stvari, a on mi je rekao da je jedini način da vratim muža da odem kod čarobnjaka radi čarolije, jer je i njemu stvarno djelovala. Tako da nikad nisam vjerovao u magiju, ali nisam imao izbora nego poslušati njegov savjet. Zatim mi je dao adresu e-pošte čarača kojeg je posjetio. ([email protected]) I tako sam sljedećeg jutra poslala mail na adresu koju mi je dao, a čarobnjak me uvjerio da ću za tri dana dobiti muža. Kakva nevjerojatna izjava!! Nikad nisam vjerovao, pa je on razgovarao sa mnom i rekao mi sve što trebam učiniti. Onda me dva dana, tako iznenađujuće, nazvao moj muž koji me nije nazvao zadnjih 7 mjeseci da mi javi da se vraća. Tako nevjerojatna!! Tako se vratio isti dan, s puno ljubavi i radosti, i ispričao se za svoju grešku i za bol koju je nanio meni i mojoj djeci. Tada je od tog dana naša veza postala jača nego prije, uz pomoć kotača. Stoga ću vam savjetovati, ako imate problema, obratite se DR APATI, možete ga dobiti i na gmail: ([email protected]) ili putem whatsappa ili vibera na: (+66 81 302 8552).