x

Enzo Perez će na gol

Nevjerovatna situacija: River Plate prinuđen odigrati utakmicu bez golmana

Argentinski velikan River Plate našao se u ozbiljnom problemu pred meč Copa Libertadoresa protiv kolumbijskog Santa Fea.

River je pred ovaj meč žestoko pogođen koronavirusom. Čak 20 igrača, među kojima su i četiri golmana, pozitivna su na testu i oni ne mogu igrati u ovom meču.

Pokušao je River od Conmebola dobiti dozvolu da dodatno registruje dva mlada golmana za ovaj meč, ali Fudbalski savez Južne Amerike je taj zahtjev odbio.


Zbog toga će u večerašnjem duelu protiv Santa Fea neko od igrača morati na gol i pitanje na šta će sve ličiti ovaj meč jer argentinski velikan na raspolaganju ima samo jedanaest aktivnih fudbalera.

Osude prema Conmebolu stižu sa svih strana. Apsolutno svi su smatrali da je meč trebao biti odgođen ili da je barem trebalo dopustiti registraciju golmana, ali naređeno je da se utakmica pod svaku cijenu mora odigrati bez obzira na sve probleme.


Pretpostavlja se da bi na gol Rivera mogao stati nekadašnji fudbaler Valencije i Benfice Enzo Perez. On je na treningu imao rukavice na rukama, ali ostaje nam da vidimo kakvu odluku će donijeti trener Marcelo Gallardo.

River je trenutno na drugom mjestu u grupi D Copa Libertadoresa sa šest bodova iz četiri utakmica, a lider je brazilski Fluminense sa osam bodova.

Susret između Rivera i Santa Fea igra se u 2 sata po našem vremenu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.