x

Leicester slavio s 3:1

Nevjerovatne su se stvari danas dešavale na King Poweru, Klopp će dugo razmišljati o ovom meču

Leicester i Liverpool odmjerili su danas snage u 23. kolu Premiershipa, a duel je završen pobjedom domaćih (3:1) u spektakularnoj završnici.

Dosta uzbudljiva utakmica, naročito u nastavku kada smo i vidjeli četiri gola, ali i dvije VAR situacije koje su u konačnici i odlučile o ishodu meča.

Prvih 45 minuta završeno je bez pogodaka, iako je bilo dobrih šansi, a najbolju je imao Jamie Vardy, kada je zatresao okvir gostujućeg gola.


Uzbuđenja su počela u 67. minuti golom Salaha, majstorskim, nakon još ljepše asistencije Firmina. Djelovalo je da će Redsi do pobjede na teškom gostovanju, a onda preokret Leicestera u samo dva minuta.

Sudija Anthony Taylor je svirao penal, ali je ubrzo VAR pokazao da nije bilo prekršaja unutar kaznenog prostora od strane Thiaga Alcantare, pa "samo" slobodni udarac. Upravo iz njega gol je Maddison. Ponovo VAR, ali ovaj put na štetu Redsa, jer se ispostavilo da nije bilo ofsajda.


Samo dvije minute kasnije katastrofalna reakcija Alissona, Vardy koristi taj poklon i zabija za 2:1, a ubrzo nakon toga Barnes je dotukao nemoćne goste.

Leicester je drugoplasirani sa 46 bodova, a Liverpool ostaje četvrti sa samo 40 bodova. Vodeći Manchester City već ima +10 u odnosu na aktuelnog prvaka ali i dvije utakmice manje.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.