x

nba

Nevoljama nikad kraja: Stižu veliki problemi za Celticse

Milwaukee Bucksi u trenutku pisanja imaju 3:1 vodstvo u seriji protiv Boston Celticsa. Četveroplasirana ekipa Istoka ove sezone je prolazila kroz jako puno oscilacija, internih problema i traženja. Nakon metle protiv Indiana Pacersa u pvom kolu doigravanja, a napose nakon prve utakmice u Milwaukeeu gdje su uvjerljivo savladali najbolju ekipu regularnog dijela, mnogi su mislili da su našli svoju igru i da su u pitanju čak i ozbiljni kandidati za naslov.

No, u slijedeće tri utakmice slijedi drastičan pad, ozbiljne prilagodbe Bucksa, proradili su ostali igrači oko glavne zvijezde Giannisa Antetokounmpa te, ono oko čeg se najviše dižu obrve, dolazi do drastičnog pada u igri Kyriea Irvinga.

Kao da to nije dovoljno, u petoj utakmici najavljen je povratak Malcolma Brogdona, veoma bitnog beka koji nije igrao od sredine marta i povrede stopala. Brogdon je proglašen rookiejem godine 2017. a član je elitnog kluba 50-40-90 s ovom sezonom, odnosno skupine igrača koji su imali najmanje 50% ukupnog šuta iz igre, 40% za tri poena i 90% sa linije slobodnih bacanja.


U tom klubu su veličine poput Stevea Nasha (koji je to uspio u čak četiri sezone), Larryja Birda (dvije sezone), Marka Pricea, Reggiea Millera, Dirka Nowitzkog, Kevina Duranta i Stepha Curryja,


Ako Milwaukee prođe u finale Istoka, a Brogdon ulovi takmilarski ritam od regularne sezone, biti će veliko pojačanje za ekipu Mikea Budenholzera na putu prema historijskom uspjehu franšize i ponavljanju 1971. godine. Tada su im naslov donijeli Lew Alcindor (poslije Kareem Abdul-Jabbar) i Oscar Robertson.


(Sport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.