x

Niko nije znao da je trudna: Porodila se Divna DNK! Rodila sina, beba bila u inkubatoru, a socijalno im uskoro vraća kćerku!

Divna DNK Milanović porodila se prošle nedjelje i na svijet donijela dječaka Ivicu, saznaje Kurir. Ekipa Kurira posjetila je prije dva dana selo Dubnica kod Svilajnca i u skromnom domu zatekla učesnicu „Zadruge“. Ljubazno ih je dočekala i s osmijehom potvrdila da je rodila drugo dijete. Njenog nevjenčanog supruga Marka Kocića nisu vidjeli jer je, kako nam je Divna rekla, otišao u polje da radi kako bi imali od čega da žive.

Iako živi u siromaštvu, Divna kaže da je zadovoljna. Osim što se njena porodica uvećala, rekla nam je da je srećna i jer je saznala da će im kćerka Kristina (3) konačno, poslije skoro dvije godine, biti vraćena i to na Veliki petak. Djevojčica više neće biti u hraniteljskoj porodici, gdje boravi otkako su Divna i Marko bili u „Zadruzi“. Nju im je tada, podsjetimo, socijalna služba oduzela zbog neadekvatnih uslova u kojima je rasla kod Milovanovićkinih roditelja.

- Prirodno sam se porodila, ali sam bila devet dana u bolnici zbog bebe. Porodila sam se prijevremeno, u osmom mjesecu, pa je beba bila u inkubatoru. Rodio se sa 2.340 grama. Sad ga dojim i lijepo jede. Marko je sređivao sobu i farbao dok smo bili u bolnici - priča Divna zadovoljno i dodaje da je uzbuđena što će konačno kćerku dobiti nazad.- Kristina me grli i ljubi kad me vidi, jedva čekam da nam dođe kući - naglašava Milanovićeva, kojoj oko bebe pomaže majka Milijada Savić.

Ona kaže da je uvijek tu za ćerku, ali da finansijski ne može da pomogne.

- Živim od socijalne pomoći, primam 12.500 dinara mjesečno. Dijabetičar sam, jedva imam za lijekove, nemam odakle da im pomognem. Ja sam isto sirotinja - kaže ona i dodaje:

- Šećer mi je skočio na 28 kad je socijalno došlo da odvede Kristinu.


Druga baka, Markova mama Vesna, živi u Austriji. Ona im je pomogla da naprave kuću, a ovih dana će im, kako kaže Divna, poslati paket za Ivicu i Kristinu, jer oni ne mogu baš sve da im kupe. Nekadašnja učesnica „Zadruge“ i emisije „DNK“ kaže da će se ona i Marko možda konačno i vjenčati kad budu krstili sina.

- Još živimo u vanbračnoj zajednici. Možda se na ljeto i vjenčamo, kad budemo krstili Ivicu. Marko još ne smije da uzima bebu u ruke, ali ima vremena. Super se slažemo, on noću ponekad ustaje kad ja baš ne mogu - kaže Divna, a njena majka dodaje da ona ujutru uzme bebu da se oni malo naspavaju.

- Sad sam ispekla hljeb i nešto spremila da imamo šta da jedemo - završava Milijada.

.

.

.

.

.

.

.

.


(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.