x

Njima diplome ništa nisu značile: Ove pjevačice nemaju ni osnovnu školu, a jedna je čak ucijenila kćerku da završi fakultet!

Estradnjaci rado pričaju o tome koliko bakšiša dobiju na nekom veselju, a kad je riječ o obrazovanju ćute kao zaliveni! Većina pjevača je rano krenula put slave i školovanje im nije bilo prioritet, pa su tako pojedinci jedva završili i osnovnu.

Na primjer, Severina Kojić, hrvatska pop zvijezda, još u mladosti je odlučila da će muzika biti njeno opredjeljenje, pa je zato odustala od srednje škole u Splitu.

Ni Zlata Petrović i Vesna Zmijanac nisu se posvetile obrazovanju i ostale su samo na osnovnoj.

"Nisam jurila diplome u mladosti, to moram da priznam. Svakako je moj život imao neki drugi pravac, pa sam se posvetila pjevanju. Danas mogu da kažem da nisam pogriješila. Bitno je kako čovjek radi svoj posao, a svako treba da se posveti onome u čemu je dobar", rekla je Zlata.


Aleksandra Prijović je dogurala do srednje, ali je prestala da je pohađa zbog takmičenja Zvezde Granda. Prija je najprije pokušala da školu završi vanredno, ali joj je karijera bila preča.

Dalje od osnovne nije stigla ni Dara Bubamara, jer je i ona napustila srednju školu i posvetila se muzici. Folkerka se hvalila u medijima kako je završila francuski jezik na čuvenom univerzitetu Sorbona, ali se ispostavilo da je to bio samo kurs.


S druge strane, neke pevačice su i pored silnih tezgi uspjele da diplomiraju! Najvišim obrazovanjem na estradi može da se pohvali pjevačica Neda Ukraden. Ona je završíla dva fakulteta pravni i filološki. "Roditelji su mi govorili da biti pjevačica nije baš za pohvalu. Otac je insistirao da se obrazujem i završavam studije. Htjela sam da ga ubijedim da može i jedno i drugo, pa sam se i školovala i bavila pjevanjem. Uspjela sam da završim dva fakulteta i napravim karijeru koja traje decenijama",  kaže pjevačica.


Nasljednica Vesne Zmijanac Nikolija Jovanović obrazovala se u Grčkoj, a tamo je završila i studije međunarodnog biznisa.

"Rekla sam Nikoliji da mora prvo da završi fakultet, a onda može da se bavi čime god hoće", izjavila je jednom prilikom Zmiki, ali nije htjela mnogo da komentariše to što se i sama nije više posvetila školi.

.

.

.

.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.