x

Tri pobjede u nizu

Nogometašice SFK 2000 Sarajevo izborile plasman među 32 najbolje evropske ekipe

Nogometašice SFK 2000 Sarajevo pobjedom od 2:1 protiv ekipe Parnu iz Estonije na terenu Trening centra Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici osigurale su prolaz u šesnaestinu finala Lige prvaka za žene.

Izabranice Samire Hurem nakon visokih pobjeda protiv Vllaznie i Anenii, upisale su i treću pobjedu na svoj konto, čime su zauzele prvo mjesto u grupi 8 kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka za žene.

Iako su nogometašice Parnua postigle prvi gol već u 9. minuti iskoristivši gužvu u kaznenom prostoru Sarajki preko Anastasie Shcherbachenie, njihovo slavlje nije dugo trajalo. 


Ozbiljne prijetnje na gol Mari-Ann, golmanice Parnua, preko Đoković u 13. minuti i Medić u 20. minuti golom je krunisala Đoković u 26. minuti meča kada je s oko 15 metara loptu poslala u mrežu Parnua za 1:1. Četiri minute poslije SFK dolazi u vodstvo golom Hadžić koja je najviše skočila na ubacivanje Đoković iz kornera.

U drugo poluvrijeme nogometašice SFK 2000 Sarajevo ušle su s novom energijom i voljom da na svoj konto upišu još koji gol kako bi potvrdile pobjedu i osigurale prolaz u dalji tok takmičenja u Ligi prvaka. 


Međutim, to nisu uspjele ostvariti kao u prethodnim mečevima protiv Vllaznie i Anenii kada su upisale po pet golova, a danas su se po završetku drugog poluvremena s rezultatom 2:1 radovale prolasku među 32 najbolje ekipe Lige prvaka.

Žrijeb šesnaestine finala bit će obavljen u petak u 14:00 sati u Nyonu.



(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.