x

Nova Dacia Sandero proglašena je automobilom godine

Francuski automobilistički časopis L’Argus proglasio je novi Dacia Sandero Automobilom godine 2021. i gradskim automobilom godine 2021.

Sandero, najprodavaniji automobil marke Dacia, pametan je izbor s najboljim omjerom cijene i kvalitete, prenosi automania.hr

Žiri automobilističkih novinara iz različitih medija (uključujući La Tribune, Le Monde, L’Équipe, RTL, La Voix du Nord i druge) proglasio ga je pobjednikom u konkurenciji od 32 modela. S prodajom od gotovo 2,3 miliona primjeraka, od čega trećina prodaje otpada na Francusku. Sandero još od predstavljanja 2008. godine uživa status prvog izbora privatnih kupaca u Francuskoj i ostatku Europe.


Novi Sandero jednako je pristupačan kao i njegovi prethodnici, iako je odvažniji, savremeniji i bitno osvježen novim dizajnom, novom opremom i najnovijom generacijom LPG motora ECO-G i benzinskih motora koji povećavaju učinkovitost i smanjuju potrošnju goriva. Upotrebom platforme CMF-B povećan je prostor u unutrašnjost, opšti dojam kvalitete iznutra i izvana, udobnost i vozački užitak.

Osim naslova Automobil godine 2021. koji dodjeljuje časopis L’Argus, Sandero je u prošlosti osvojio i druge evropske nagrade, uključujući naslov Britanskog automobila godine po izboru časopisa Whatcar, nagradu Good Deal na dodjeli automobilističkih nagrada Automobile Awards u Francuskoj i naslov Automobila godine u Rumunjskoj.


"Upravo predstavljeni novi Sandero nastavlja priču o uspjehu svojih prethodnika koji su prodani u gotovo 2,3 miliona primjeraka s ciljem da i u narednim godinama održi status najprodavanijeg vozila za privatne kupce u Francuskoj i Europi. Kao prvo Dacijino vozilo konstruisano na Alijansinoj modularnoj platformi CMF-B, ali i dalje vjerno Dacijinom duhu, novi Sandero više više nego ikad odgovara na zahtjeve promišljenih kupaca. Naslov Automobila godine priznanje je za naš trud i poticaj da nastavimo stvarati privlačna, moderna i prije svega pristupačna vozila. Novi Sandero savršen je primjer toga.”, rekao je Denis Le Vot, glavni direktor marke Dacia.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.