x

Nova Dacia Spring i zvanično najjeftiniji auto na struju

Još mnogo prije nego što je zvanično i predstavljena, Dacia Spring Electric privukla je pažnju glasinama da će, kada konačno stigne na tržište, biti najjeftiniji električni automobil na starom kontinentu.

Prošle nedjelje je zvanično i predstavljena, da bi ove konačno bila saopštena i njena cijena, iako informacija o njoj ne stiže iz rumunskog Miovenija već iz Mađarske.

Dacia Spring Electric će se na mađarskom tržištu prodavati po cijeni od 17.700 evra.

Sa tom, punom, cijenom automobil je već u samom startu najjeftiniji automobil sa električnim pogonom. Međutim, na tu cijenu treba uračunti subvencije, koje države daju za kupovinu ekoloških vozila, pa tako cijena Springa u Mađarskoj pada na samo - 10.925 evra.

Za taj iznos se danas u Srbiji, od novih automobila, može kupiti Dacia Sandero sa boljim paketom dodatne opreme, neki od malih modela kao što su Hyundai i10, osnovni modeli Škode Fabia ili Peugeota 108 ili, na primer, nova Lada Niva.

Imajući sve to u vidu, mogli bismo reći da će rumunski proizvođač, smješten pod Renaultovom kišobranom, na evropskom tržištu mogao da napravi zaista veliki posao.

Možda bi čak mogao i da doprinese promjeni svjesti na Starom kontinentu i dovede do prevage elektičnih automobila nad još uvijek dominantnim vozilima sa klasičnim motorima sa unutrašnjim sagorijevanjem.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.