x

nova karoserijska opcija

Novi BMW 3 Touring stiže za nekoliko sedmica

U Minhenu će uskoro otkriti izgled praktičnije verzije aktuelne Serije 3, a spominje se i Touring s oznakom M3.

I dok su svi mislili da će BMW svoju karavansku verziju aktuelne Serije 3 predstaviti na Sajmu automobila u Ženevi, u Minhenu su sebi dali još vremena koje je potrošeno na finalna testiranja najnovijeg Touringa koji BMW neće nuditi kupcima s one strane Atlantika.

Prema posljednjim informacijama iz izvora bliskih njemačkom automobilskom magnatu, nova Serija 3 Touring bit će predstavljena za nekoliko sedmica, a očekuje se da će prva prezentacija automobila biti urađena posredstvom interneta.

S manje kamuflažnih folija nego inače predprodukcijske Touring "trice" posljednjih dana borave na stazi Nürburgring Nordschleife (a i gdje bi drugo?) na kojoj se vrše posljednja podešavanja, a automobil će se kupcima u Evropi nuditi s istim motorima koji pokreću trovolumenske Serije 3.

Benzinci se kriju iza oznaka 320i (184 KS), 330i (258 KS) i M340i (400 KS), a za ljubitelje dizela tu su verzije 318d (150 KS), 320d (190 KS) i 330d (265 KS). Iako zvanične potvrde još uvijek nema, spominje se i Touring koji će na sebi nositi oznaku M3.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.