x

PAD OD 21 MJESTA

Nurkić među 70 najboljih igrača svijeta, Sports Illustrated objasnio razlog nazadovanja

Ugledni časopis Sports Illustrated Jusufa Nurkića svrstao je na 65. mjesto najboljih košarkaša svijeta za 2021. godinu.

Sports Illustrated svake godine tradicionalno bira najboljih 100 košarkaša svijeta, a do sada su predstavljeni igrači koji zauzimaju od 51. do 100. mjesta.

Među njima nalazi se i najbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić koji je smješten na 65. poziciju. Za razliku od prošle godine, Nurkić je nazadovao prilično, pošto je zauzimao 44. mjesto.


Ipak, Sports Illustrated je objasnio zbog čega je takva situacija. Povreda je odigrala ključnu ulogu u padu Nurkića koji je odigrao svega 37 utakmica prošle sezone.

"Briljantna verzija Jusufa Nurkića, koju smo vidjeli u balonu 2020. godine, nije ono što su Blazersi dobili prošle sezone i povreda ga je limitirala na samo 37 utakmica. Kada je potpuno zdrav, Nurkić je jedan od najboljih tradicionalnih centara u ligi", navodi Sports Illustrated i dodaje u svom opisu:

"Može fizički u prostoru dominirati snagom, vrlo je kreativan dodavač sa opasnim pregledom igre. Odlično se kreće u odbrani, bez obzira na svoj fizički izgled. I dalje ne šutira trojke, ali kada je na vrhuncu, on je jedan od najkorisnijih igrača".


Na listi od 51. do 100. pozicije nalaze se dvojica Hrvata. Bojan Bogdanović je na 74. mjestu, a Ivica Zubac na 99. mjestu. Srbijanski Bogdan Bogdanović se nalazi na 64. mjestu.

Naravno, među najboljih 10 košarkaša svijeta bit će Slovenac Luka Dončić i MVP Nikola Jokić, ali će najboljih 50 košarkaša biti otkriveno u narednim danima.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.