x

Zenica

Obuka ljetnih tehnika spašavanja održana na Smetovima

Drugi vikend obuke ljetnih tehnika spašavanja u organizaciji Gorska služba spašavanja Federacije BiH održan je na Smetovima kod Zenice, a domaćin je bila GSS stanica Zenica. 

Uvježbavanje sistema za spuštanje i transport unesrećenog, izrada improvizovanog transportnog sredstva i osnove potrage uz vježbe na terenu bile su aktivnosti ovog vikenda ljetnog tečaja kojem prisustvuju pripravnici spasioci iz Gorska Služba Spašavanja Stanica Zenica, GSS stanica Bihać, Gorska Služba Spašavanja, Sarajevo, GSS Zavidovići, Gorska Služba Spašavanja Stanica Tuzla KLUB Spasilaca GSS Kakanj.

Uz prošli vikend i domaćina iz Stanice Sarajevo, ovaj vikend kolegijalnost i toplu dobrodošlicu pokazali su članovi Stanice Zenica.

Aktivnosti obuke realizovane su na lokalitetu Smetova i objektu kod Doma Saveza Izviđača i Radio-amatera.

Programom obuke predviđena su još dva vikenda rada, učenja i vježbe, a od 20 učesnika Stanica Zenica s ponosom dobija nova 3 vrijedna pripravnika.

Uloženo vrijeme i trud kroz učenja, vježbanja i napredovanja pokazuje rezultate, a sve to radimo sa ciljem da naša zajednica može računati na nas kad nas zatreba.

.

Foto: Pahuljko         

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.