x

PREMIJERŠIP

Očekuje li ga kazna zbog ovoga: Stigao sastav Šefilda koji su čekali svi navijači BiH

U njemu se našao bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić koji se oporavio od povrede zbog koje je propustio posljednje okupljanje "Zmajeva"

Fudbaleri Šefilda u 5. kolu engleske Premijer lige gostuju Totenhemu, a bh. javnost je s nestrpljenjem iščekivala početni sastav "Oštrica".

U njemu se našao bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić koji se oporavio od povrede zbog koje je propustio posljednje okupljanje "Zmajeva".

Igrač je tvrdio da je povrijeđen, te da je dostavio dokumentaciju, a Savez je kasnije naveo da se Anel nikome nije javljao, zbog čega su ga suspendovali.

Podsjetimo, postupak suspenzije defanzivca je pokrenut na zahtjev selektora Mehe Kodra i direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića.

Kako je predsjednik N/FSBiH Vico Zeljković rekao, Ahmedhodžić još nije kažnjen, a o njemu će odlučivati Disciplinska komisija krovne kuće bh. fudbala.


Međutim, nakon što se vratio u tim Šefilda, Savez bi mogao kazniti Anela Ahmedhodžića.

- Nažalost, doživio sam povredu i donio sam odluku da ne budem na okupljanju ovog puta, kako bih počeo rehabilitaciju što je brže moguće i što prije se vratio na teren. Svi koji su trebali da znaju imali su tu informaciju.

Nadalje, svi znaju šta osjećam prema BiH, svi to mogu vidjeti kako igram i ostavljam sve na terenu. Ne vjerujte svemu što čitate. Kako god, mislim da svi za znaju probleme koji okružuju naš državni tim. - rekao je Ahmedhodžić.

Kako je za "Dnevni avaz" ranije rekao član Izvršnog odbora N/FSBiH Azmir Husić, iz Šefilda je dostavljena dokumentacija o Ahmedhodžićevoj povredi.


- Poslali su dokumente da je momak povrijeđen. Mislim da to dalje nije trebalo roviti. Nama je svaki igrač potreban.

Ako je još i bilo javljanja da momak nije spreman, da ima povredu i koju želi da sanira za ovaj period pauze, kako bi bio spreman za aktivnosti u klubu. Ja mislim da je onda to potpuno opravdano - rekao je Husić za "Dnevni avaz".



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.