x

Zenica

Odigrane utakmice desetog turnira „Zaim Kobilica“ u Zenici! (Galerija)

U Zenici je započeo 10. međunarodni memorijalni turnir “Zaim Kobilica”, koji se igra u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ ovog vikenda.

Ovaj tradicionalni rukometni turnir održava u čast jednog od najboljih rukometaša RK Čelika svih vremena, Zaima Kobilice, koji je nastupao za reprezentacije Bosne i Hercegovine i Italije, za RK Čelik i RK Iskru, a u Italiji za ekipu Prato.

Na turniru, osim domaćina Čelika, nastupiju RK Krivaja, RK Vogošća, RK Konjuh, te specijalni gost, RK Celje, prvak i pobjednik Kupa Slovenije, te nosilac titule evropskog rukometnog šampiona. Revijalna utakmica RK Čelik – RK Celje odigrat će se u nedjelju od 18 sati.

Prvu utakmicu na turniru su odigrali domaća ekipa, RK Čelik i momčad RK Krivaja iz Zavidovića, a uspješniji je bio zavidovićki tim, rezultatom 27:41.

-Najefikasniji u sastavu Krivaje je bio Amar Amitović sa devet pogodaka, a pratio ga je Matej Beljo sa šest pogodaka. Po četiri su dali Elmas Avdić i Kerim Torlaković.

U sastavu Čelika Faris Rujanac je, takođe, pogađao devet puta, a po četiri gola su dodali Samir Korjenić i Mirsad Čelenka -, objavio je Z pottal.ba.

U drugom polufinalnom meču ekipa RK Vogošća je savladala RK Konjuh iz Živinica sa 34:28, pa će sutra od 13 sati na megdan Krivaji u finalnom meču turnira. Od 11 sati za treće mjesto igraju Čelik i Konjuh.

Drugog dana turnira, u nedjelju 13.8., od 11 sati je utakmica za treće mjesto, a od 13 sati je finalna utakmica. U nedjelju od 17 do 18 sati je svečanost uručenja pehara, te priznanja za Aldina Begagića.

Nakon ovoga je revijalna utakmica RK Čelik- RK Celje, na kojoj će se od aktivnog igranja oprostiti legendarni igrač-pivot, Aldin Begagić-Bega.

Obezbjeđeno je šest pehara, za prvo, drugo i treće mjesto, pehar najboljem igraču, najboljem golmanu i prvom strijelcu turnira. Za prva tri mjesta obezbjeđene su zlatne, srebrne i bronzane medalje.

.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.