x

Zenica

Održan Međunarodni karate turnir PERFEKT ZENICA 2023.!

Na turniru je učestvovalo iz 3 Države ( Hrvatska-2 kluba, Crna Gora-8 klubova, BIH -RS-8 klubova FBIH – 58 klubova) iz 75 klubova sa 731 prijavom i 580 učesnika. Delegati na turniru su bili gospodin Dževad Begić i gospodin Zijad Hadžić.

Pravdu na turniru je donosilo 43 sudije, od kojih je 13 međunarodnih, što je podiglo kvalitet turnira na najviši nivo. Sudijsku organizaciju je predvodila gospođa Alma Mehanović Lakić.

Svečano otvorenje je počelo u 10:00 h, na kojem smo prvo intonirali i pozdravili Himnu Bosne i Hercegovine. Zatim minutom šutnje i učenjem Fatihe se prisjetili svih trenera, sportista i sportskih radnika koji su nas prerano napustili i preselili na drugi svijet, a posebno jednog od najvećih trenera Grada Zenice rahmetli Semira Hamzića.

Član Upravnog odbora karate saveza BIH gospodin Jahić Asmir je pozdravio sve prisutne te napomenuo važnost današnjeg turnira i za Karate Savez BIH i Karate Savez FBIH, posebno što se održava sedam dana prije Državnog prvenstva, te da su svi klubovi doveli svoje najbolje takmičare da ih još jednom testiraju pred nastup na Državnom prvenstvu. Napomenuo je da je navedeni turnir zasigurno jedan od najvećih i najbolje organizovanih u regionu, te da je odlična promocija KARATE SPORTA u Gradu Zenica.

Poslanica parlamenta BIH gospođa Aida Baručija je uručila priznanja za najboljih 10 takmičara Karate klub Perfekt Zenica u 2023 godini sa učešća na 18 turnira:

– HUSEINSPAHIĆ DEMIR

– DANI CERIĆ

– KADRAGIĆ AMNA

– RAŠIĆ TEA

– ISAKOVIĆ AMINA

– MACANOVIĆ SUMEJA

– KALABIĆ LAMIJA

– MLIVIĆ SARAH

– BEŠO EJNA – REPREZENTATIVKA BIH

– BOŠNJAK MERJEM – REPREZENTATIVKA BIH

Premijerka zeničko-dobojskog kantona gospođica Amra Mehmedić je kratko pozdravila sve prisutne i iz ličnog iskustva kroz sport napomenula koliko je sport izuzetno važan za psiho-fizički razvoj svakog djeteta i pozvala svu djecu da se što više bave sportom. Zatim je gospođica Amra Mehmedić uručila najveći zlatni pehar za najbrojniju ekipu na turniru Karate klubu IPON iz Viteza i glavnom treneru Enveru Đidiću.

Turnir PERFEKT OPEN ZENICA 2023 je svečano otvorio Gradonačelnik Grada Zenice gospodin Fuad Kasumović.

Predsjednik Karate klub Perfekt Zenica je uručio specijalne zahvalnice za podršku klubu i djeci, mladima, sportu i posebno KARATE SPORTU poslanici parlamenta BIH Aidi Baručiji, Premijerki ZDK Amri Mehmedić i Gradonačelniku Fuadu Kasumoviću.

.

.

.

..

.

.

.

.


.Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.