x

BIJESNA JE NA SANKCIJE

Oglasila se navodna Putinova ljubavnica: Nije ih brinulo uništavanje civila u Jugoslaviji!

Prije osam godina Vladimir Putin kazao je na jednoj press konferenciji da je zaljubljen, no nije htio otkriti ime svoje izabranice. Mediji su tada počeli brujati o identitetu njegove djevojke, a mnogi su pisali kako je riječ o Alini Kabajevoj, bivšoj gimnastičarki i olimpijki.

Iako se Alina ubrzo povukla iz javnosti nakon što se počelo pisati o njenoj vezi s Vladimirom Putinom, ipak se sada oglasila povodom izbacivanja ruskih sportaša s najvećih sportskih natjecanja te je bila izrazito kritična prema takvom načinu postupanja prema Rusima.


"Vjerujem da nikada nije bilo sramotnije stranice u povijesti svjetskog sporta. Vodstvo mnogih međunarodnih sportskih organizacija već duže vrijeme i pod raznim izgovorima bavi se potpuno nesportskim stvarima. Sada se više i ne skriva. Njihova 'briga' za svijet licemjerna je kao i borba za čisti sport", izjavila je za Sport Express.


"Nisu se brinuli i nisu izbacili iz natjecanja nijednu državu koja je sudjelovala u uništavanju stotina hiljada civila u Jugoslaviji, Iraku, Libiji, Siriji. No, sportski dužnosnici su se jako naljutili kada je Rusija odlučila zaštititi Donbas i Lugansk od nacista", kazala je oštro Kabajeva.

Inače, u maju 2019. godine ruski novinar Sergej Kanev objavio je da je Alina rodila muške blizance. S Putinom je navodno dobila dijete i 2015. godine.


Nakon što se prestala baviti sportom 2005. godine, Kabajeva je osam godina sjedila u ruskom parlamentu te je bila članica Putinove stranke. S Putinom su je mediji počeli povezivati 2008. godine, a tabloid koji je otkrio vijesti ubrzo se ugasio. Vlasnici su kao razlog naveli financijske poteškoće.

Podsjećamo, Kabajeva je zbog korištenja dopinga 2001. ostala bez pet zlatnih medalja sa Svjetskog prvenstva.

.

.

.

.

.

.

Izvor. Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.