x

BIVŠI "STUDENT"

Oprostio se Suad Šehović: Najdugovječniji košarkaš ABA lige

Šehović je karijeru započeo prije dvadeset godina, a ljubiteljima košarke iz BiH je najpoznatiji kao bivši član sarajevske Bosne

Suad Šehović, bivši reprezentativac Crne Gore, oprostio se poslije dvadeset godina karijere. Šehović je kroz karijeru bio poznat kao borac bez straha, a u svakom klubu je zračio pozitivnom energijom i željom da pomogne u svakom trenutku.

- Sve važne odluke u životu donosio sam vrlo pažljivo. Tako sam i o završetku karijere razmišljao dugo. Nije bilo lako okačiti patike o klin, ali smatram da je ovo pravi trenutak da se povučem.

Nema veće sreće i privilegije od toga da se baviš poslom koji voliš, a meni je košarka donijela zaista mnogo dobrih stvari. Za više od 20 godina karijere doživio sam mnogo uspona i padova, ali nikad nisam skretao s puta koji sam zacrtao.

Bilo je mnogo lijepih trenutaka u klubovima za koje sam igrao, važnih pobjeda i titula, ali i poraza, sportskih povreda i nekih neostvarenih želja.

Nakon i jednih i drugih, trudio sam se da ostanem fokusiran i dam još više, da treniram još jače… Posebna čast mi je kao profesionalnom sportisti, ali i iskrenom patrioti, što sam igrao za reprezentaciju Crne Gore i predstavljao je na najvećim evropskim i svjetskim takmičenjima.


Kao važnu prekretnicu u karijeri, naveo bih dolazak u Budućnost, klub u kojem sam odigrao najbolje utakmice, nosio kapitensku traku, osvojio važne titule i zadržao se punih 10 godina. Srećan sam što baš ovdje završavam svoju igračku karijeru.

Na kraju, želio bih da se zahvalim svojoj porodici za ljubav, razumijevanje i bezrezervnu podršku svih ovih godina. Hvala klubovima koji su mi ukazali povjerenje, trenerima, saigračima, navijačima, novinarima i svim dobrim ljudima koji su na bilo koji način bili dio moje sportske priče i podržavali me u karijeri. Ovo je kraj jedne sjajne životne etape, a ja se radujem svemu novom što dolazi – stoji u saopćenju Suada Šehovića.

Bh. publici je poznat kao košarkaš koji je branio boje sarajevske Bosne pet godina, a sa „Studentnima“ je bio dva puta osvajač titule. Između ostalih, nastupao je za Olimpiju i Himik, a deset godina je bio član podgoričke Budućnosti.

Osvojio je titulu ABA lige, kao i osam titula u Crnoj Gori, deset trofeja u Kupu Crne Gore i dva Kupa BiH. Rekorder je po broju postignutih trojki u ABA ligi, a u mnogim statističkim kategorijama je u TOP 10.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.