x

DECENIJA OD TRAGEDIJE

Otac Darka Radovanovića poslije 10 godina od smrti pjevača: Vjerovao sam da neću pregurati nedjelju dana nakon odlaska sina!

Prije deset godina u nesreći kod Ostružnice poginuli su pjevač Darko Radovanović i njegov menadžer Aleksandar Milošević.

Ekipa Kurira posjetila je Darkove roditelje Vidoja i Stanu Radovanović u Obrenovcu, koji se svakog dana sjete svog djeteta. Srdačno su nas ugostili u svojoj bašti i u intervjuu za Kurir prisjetili se detalja pogibije svog sina.

- Suprug i ja smo baš bolesni, ali smognemo snage nekako da na taj dan posjetimo njegov grob. To nam jedino ostaje dok možemo da funkcionišemo - rekla je na početku razgovora Darkova neutješna majka, piše Kurir.


Danas se navršava 10 godina od najtužnijeg dana za vašu porodicu. Kako ste?

Vidoje: Nikako, šta da kažem. Onako kako mora. Neočekivano, još sam na spisku živih. Nisam vjerovao da mogu pregurati ni nedjelju dana kada nas je Darko napustio, a evo prođe 10 godina. Drže nas u životu naše unuke, i to nam mnogo znači. Posebno kad vidim Laru. Išli smo godinama svake subote, ali više nisam u mogućnosti da idem stalno zbog zdravlja. Sad se vidimo četiri-pet puta godišnje i redovno preko video-poziva. Moramo živjeti, nema nam druge. Stalno sanjam sina, svako drugo-treće veče, bili smo jako vezani. Bio je izvanredan sin, otac i suprug. Svi su ga voljeli.


Kako ga sanjate?

Vidoje: Uvijek je u prilici da pita nešto, kao da je živ.

Da li vam je teško kad vidite njegov spot?

Stana: Mnogo mi je teško, posebno za praznike i kad vidim i čujem neku njegovu pjesmu. Bude mi drago, ali i teško, pa se isplačem i iskukam.

Da li ste u kontaktu sa Darkovom suprugom?

Stana: Maja ima oscilacije u raspoloženju, to je normalno. Ona je divna žena. Rekla nam je da se nikad više neće udavati. Mnogo je propatila.


Čovjek koji je izazvao nesreću osuđen je na kućni zatvor. Kako ste to podnijeli?

Vidoje: Osuđen je na godinu dana nanogice. To je strašno. Maja je rekla da je na taj dan, kad je čula presudu, Darko nastradao drugi put. Mnogo nas je to pogodilo, nikad nas taj čovjek nije ni pozvao. Darko je spavao, u snu nas je napustio. Vratna aorta mu je bila presječena, nije mu bilo spasa.

Zovu li vas Darkove kolege?

Stana: Samo Ivana Selakov i Slađa Alegro, Panta iz Mega miks benda, i to je to.


U centru Obrenovca, u parku, postoje spomen-ploča i fontana sa Darkovim likom. To vam sigurno mnogo znači.

Stana: Kako da ne. To nas drži. Ljudi Darka ne zaboravljaju, za njega niko nikada nije mogao ružnu riječ da kaže. I u muzičkim takmičenjima mnogi pjevaju njegove pjesme.

Darkova kćerka Lara naslijedila je očev talenat.

Vidoje: Jeste, svira klavir. Svi kažu da neodoljivo podsjeća na oca. I kćerka od drugog sina ima talenat za pjevanje.

Koja Darkova pjesma vam je omiljena?

Stana: Meni "Dukat", a suprugu "Ako je do mene". Volimo sve, ali te posebno.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.