x

Otišla su oba kralja! Nisu za života uradili ono što su zajedno planirali: Ove riječi Sinanove kćerke lome srce!

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić preminuo je poslije teške saobraćajne nesreće u Njemačkoj kada se vraćao sa nastupa. Nakon vijesti da je legendarni pjevač preminuo, mnogobrojne kolege i prijatelji oprostili su se od njega emotivnim porukama.

Ovim tužnim povom oglasila se i ćerka pokojnog Sinana Sakića, koji je bio veoma blizak sa Šabanom, čak su trebali da snime duet.

“Nebeski anđeli su riješili da se taj duet ipak snimi. Dvije legende na istoj bini. Zamoliću te samo jedno, zagrli mog tatu za mene. Počivaj u miru, dobri moj. Neka ti Allah podari najljepši Džennet, a porodici podari sabur. Voli te tvoja crna mala garava” – napisala je Sinanova kćerka Đulkica.


Nakon smrti Sinana Sakića, kralj narodne muzike se od njega oprostio potresnim riječima i otkrio njihove poslovne planove:

“Posljednji put kada smo se vidjeli pričali smo o zajedničkoj pjesmi koju sam napisao za nas… Tu pjesmu nećemo nikada otpjevati, ali ti si nam ostavio mnogo pjesama po kojima će te pamtiti i kada nikoga od nas ne bude bilo! Zbogom, brate, prijatelju, široka dušo i veliki umjetniče…” – rekao je tada Šaulić.


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Espreso.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.