x

predsjednik potvrdio

Otkriven do sada nepoznat detalj: Neymar se zbog klauzule ne može vratiti u Barcelonu

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu kazao je da ne postoje nikakve šanse da se brazilski nogometaš Neymar vrati u katalonski klub i da za godinu i po dana od njegovog odlaska iz kluba nikada nije direktno pokazao želju za povratkom.

Brojni evropski i svjetski mediji već mjesecima pišu o tome da bi se Neymar krajem ove sezone mogao vratiti u Barcelonu, a neki su otišli toliko daleko da su pisali o tome da bi dio transfera u kojem bi se Neymar vratio u Španiju mogao biti njegov saigrač iz reprezentacije i sadašnji igrač katalonskog kluba Philippe Coutinho.

Bartomeu je otkrio da je od odlaska Neymara iz Barcelone više puta razgovarao s njim, ali da mu ni on ni neko iz njegovog okruženja nikada nije rekao da se želi vratiti u Barcelonu.

"Pričao sam s Neymarom nekoliko puta za ovih godinu i po dana od kada je otišao u PSG, ali nikada mi on ni niko iz njegovog okruženja nije rekao da se želi vratiti u Barcelonu. Neymar nikada nije pozvao nekog od čelnika kluba da priča o toj temi, on ima ugovor sa PSG-om, ovo mu je druga sezona u klubu i teško da će pristati da ga prodaju ovog ljeta", kazao je Bartomeu.

Nakon toga, Bartomeu je otkrio da Barcelona zbog do sada nepoznate klauzule iz ugovora Neymara nema nikakve šanse da ovog igrača vrati u svoje redove.

"Mi smo u hendikepu u odnosu na ostale klubove zbog klauzule u ugovoru, tu smo nemoćni i zbog toga je nemoguće očekivati da se Neymar vrati u Barcelonu", završio je predsjednik Barcelone.

Neymar je iz Barcelone u PSG prešao 2017. godine u transferu vrijednom nevjerovatnih 222 miliona eura, što je ujedno i najveći transfer svih vremena u nogometu.

Brazilac je u januaru obnovio povredu zgloba zbog čega je propustio prvi meč PSG-a u osmini finala Lige prvaka protiv Manchester Uniteda, a tačan datum njegovog povratka na teren još uvijek nije poznat.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.