x

Otkriveni detalji ubistva: Svekar u snahu ispalio tri metka!

Srpčanin Neđeljko Popadić (66) iz Sitneša, kod Srpca, ubio je snahu Ilijanu Popadić (41) zbog neriješenih imovinskih odnosa, pišu Nezavisne novine. Ilijana je ubijena sa tri hica, u nedjelju oko 19.55 sati.

Iza Ilijane ostala je kćerka Brigita, sin Nedeljko-Jeft i suprug Drago, koji se nalazi na privremenom radu u Njemačkoj.

Tragedija, koja je u šoku ostavila Srpčane, desila se u zajedničkom porodičnom domaćinstvu, a prethodila joj je prepirka. Neđeljko je tokom popodneva prije nemilog događaja, kako saznajemo, prijetio snahi, koja je htjela, ali na kraju odustala, da ga prijavi policiji.

Prije pucnjave Neđeljko se posvađao s unukom Brigitom, koja je obavijestila oca Dragu, koji je u Njemačkoj. Potom je Drago pozvao Ilijanu i rekao joj da to riješi. Ona je u trenutku poziva bila u Srpcu s mališanima u Folklornom udruženju građana "Motajički vuk", čiji je i ona član, na pripremama za vaskršnji koncert, koji tradicionalno organizuju svake godine. Kada se vratila kući, došlo je do žučne rasprave i u jednom trenutku Neđeljko je potegao pištolj i ispalio nekoliko hitaca u snahu.

Komšije su odmah priskočile u pomoć. Ilijanu su unijeli u auto kako bi je odvezli do ljekara, ali, nažalost, spasa joj nije bilo.

Komšije kažu da nikome nije jasno šta se Neđeljku dogodilo u glavi kada je ubio snahu.

Ilijana Popadić je porijeklom iz Kotor Varoša. Nakon udaje za Dragu preselila se u Sitneše. U Folklornom udruženju građana "Motajički vuk" iz ovog sela prvo je bila igrač, a zatim i član Upravnog odbora. S ovim udruženjem obišla je brojne evropske zemlje.

Umjetnički rukovodilac "Motajičkog vuka" Ratko Lalović kazao je da su prije nesrećnog događaja imali probu u sali osnovne škole u Srpcu kao i svake nedjelje jer pripremaju koncert. U jednom trenutku, kako kaže, Ilijana je otišla u Sitneše kako bi pripremila sastanak kojem su i oni kasnije trebalo da se priključe.

Prije toga je odlučila da nakratko ode do kuće i tada se desila tragedija.

Neđeljko je posjedovao dozvolu za oružje kojim je ubio snahu. Takođe, nije bilo ni prijavljenih slučajeva porodičnog nasilja u ovoj familiji, iako su mnogi u selu znali da među akterima ove tragedije ima povremenih nesuglasica.

Dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva Aleksandar Simonović, zajedno s policijskim službenicima Policijske uprave Gradiška, uradio je uviđaj na licu mjesta i naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na rasvjetljavanju svih okolnosti počinjenog krivičnog djela. Osumnjičeni za ubistvo je uhapšen.

-Nakon ispitivanja osumnjičenog, tužilac će donijeti odluku o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora - kazala je Maja Đaković Vidović iz banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Neđeljko Popadić sa suprugom Branom živi u Njemačkoj, gdje je inače proveo radni vijek i stekao penziju.

U svoju rodnu grudu nedavno je došao kako bi obišao porodicu i obavio kućne radove. Ilijana Popadić je živjela sa djecom Brigit i Nedeljkom-Jeftom jer joj je suprug Drago na privremenom radu u Njemačkoj. On je, kao i njegov otac i majka, povremeno dolazio da ih obiđe. Takođe, pokojna Ilijana i djeca su ocu, baki i djedu odlazili u Njemačku.

Djelovali su kao skladna porodica, a komšije kažu da su Popadići zajedno proslavljali praznike, što potvrđuju i zajedničke fotografije koje su objavljivali na društvenim mrežama.

.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Nezavisne

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.