x

Otkriveno šta je Edin Gačić ukrao od pripadnika FUP-a kada ga je likvidirao!

Svi pripadnici policijskih agencija u Federaciji BiH u saradnji sa uposlenicima Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) i MUP-a Republike Srpske tragaju za Edinom Gačićem koji se dovodi u vezu sa ubistvima u mjestima Podorašac i Suhodol, prenosi TV 1.

Kako je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić potvrdila za TV1, osumnjičeni je pripadnika FUP-a Mahira Begića ubio vatrenim oružjem pucajući mu u glavu, grudni koš i noge. Begić je na licu mjesta preminuo zbog zadobijenih povreda nakon što je u njega ispaljeno više metaka. Nakon toga Gačić je ukrao policijski pištolj i dva okvira metaka. Radi se o policijskom pištolju marke “Glock”, a o kakvim karakteristikama pištolja se radi TV1 je kontaktirao dekana Fakulteta za kriminalistiku u Sarajevu Nedžada Korajlića.


Korajlić kaže da okviri za te pištolje u prosjeku imaju 15 metaka, s obzirom na to da je Gačić ukrao dva okvira, jasno je da kod sebe ima pištolj i minimalno 30 metaka.

Građani negoduju zbog malog broja policajaca na putu do Suhodola, a Korajlić kaže da je to zbog toga što policija pretražuje teren u dubini, ali da bi bilo poželjno da zbog osjećaja sigurnosti bude povećano prisustvo policije na terenu, prenosi TV 1.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Source.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.