x

OTMIČAR DEDE JELENE ĐOKOVIĆ UHAPŠEN POSLIJE 2 DANA: Došao na ideju da otme dedu kad ga je vidio na televiziji!

Branislav Matić (36) iz Sremske Mitrovice uhapšen je u noći između petka i subote zbog sumnje da je sa još jednim saučesnikom oteo Milosava Radisavljevića (80), dedu Jelene Đoković, supruge tenisera Novaka Đokovića, i od njegove porodice pokušao da iznudi dva miliona eura kako bi starca ostavio u životu!

Osumnjičenom Matiću lisice su stavljene nakon dva dana intenzivne potrage, a policija je brzom i efikasnom akcijom, u kratkom roku, uspjela da ga pronađe.

- Utvrđeno je da je on kupio pripejd karticu za mobilni telefon, preko koje je Milosavljevom sinu Zoranu poslao jezivu poruku: "Pripremi dva miliona eura ako hoćeš oca da vidiš živog." Nakon te poruke, Zoranu je uputio još nekoliko poruka, a onda ugasio karticu - kaže naš izvor i dodaje da se sumnja da je otmičar sve isplanirao do detalja, a na ideju da otme baš dedu Jelene Đoković došao je tokom boravka u zatvoru.


- Matić je stari znanac policije. Bio je osuđivan zbog razbojništava, teških krađa i nelegalnog oružja, a zbog toga je čak 14 godina proveo iza rešetaka. Dok je služio kaznu, on je jednom prilikom u zatvoru gledao televizijsku emisiju u kojoj je gost bila supruga našeg proslavljenog tenisera. Ona je tada, između ostalog, pričala i o svom odrastanju i deda Milosavu. U jednom dijelu te emisije prikazana je i Jelena s dedom - rekao je naš izvor i dodao da je Matiću tog trenutka sinula ideja o otmici.


- Ta emisija je emitovana na TV 2014. godine, a Matić je pune četiri godine smišljao kako će izvesti još jedno nedjelo u nizu. Čim je izašao na slobodu, počeo je da kuje planove za krivično djelo. Vjerovatno je bio ubijeđen da starac, koji inače živi sam u kući u Ljigu, ima dosta novca, pošto je njegova unuka udata za Novaka Đokovića, pa je htio na brzinu da se obogati - kaže sagovornik Kurira.



Prema njegovim riječima, Matić i njegov saučesnik su petnaestak dana prije otmice išli u izvidnicu, tačnije osmatrali su starčevu kuću i pratili njegove navike, kao i ko, kada i koliko često ga posjećuje.


- U Milosavljevu kuću su upali u gluho doba, oko tri sata ujutru. Lica su sakrili tamnim čarapama, a sa sobom su ponijeli lisice i ljepljivu traku, kojima su kasnije vezali starca za metalni stub u kukuruzištu, 500 metara dalje od njegove kuće. Od dede su uzeli 26.000 dinara i mobilni telefon, a plan da zarade dva miliona eura im je propao, pošto je zapomaganje vezanog Milosava čuo komšija, koji je odmah pozvao policiju - otkriva naš izvor.


Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova  je na konferenciji za medije potvrdio hapšenje jednog od otmičara Milosava Radisavljevića.

- Policija je tokom ove operacije pronašla i predmete koji svjedoče o izvršenju krivičnog djela, pa će tužilaštvo imati sve elemente za brzo podizanje optužnice i procesuiranje ovog osumnjičenog. Mislimo da je ovo slučaj koji je djelo nižeg nivoa organizacije - istakao je Stefanović.


Kako nezvanično saznajemo, Matić je navodno otkriven zahvaljujući brojnim DNK tragovima nađenim na lisicima, u Milosavljevoj kući i kukuruzištu.

- Takođe, postoji i video-snimak na kome se vidi kako dvojica muškaraca oko pet sati ujutru napuštaju njivu s kukuruzom - kaže naš izvor.


(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.