x

Otvoren Međunarodni festival vina i gastronomije Sarajevo Vino fest! (GALERIJA)

 Na dvanaestom Međunarodnom festivalu vina i gastronomije “Sarajevo Vino fest”, koji je otvoren sinoć, učestvuje oko 60 izlagača, najboljih proizvođača vina i gastro proizvoda iz BiH i regiona.

– Najvažnije je da smo uspjeli očuvati ovu već tradicionalnu manifestaciju i ponovo ugostiti prestižne vinarije. Cilj Festivala je promocija vinske industrije i kulture vina, turizma, ugostiteljstva i proširenje gastro ponude – kazao je Feni organizator festivala Elmir Miro Hadžialić.

Pored izlagača iz BiH, na festivalu učestvuju izlagači iz: Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, a posredstvom distributera festival je prilika i da se probaju vina iz: Francuske, Italije, Španije, Portugala, Amerike, Novog Zelanda…


Hadžialić je dodao da se na Festivalu redovno sklapaju poslovi, te razmjenjuju iskustva i sklapaju nova prijateljstva.

Očekuje se i veliki broj posjetilaca koji će dva dana u atraktivnom festivalskom ambijentu moći uživati u odličnoj ponudi vrhunskih vinarija i gastronomskim specijalitetima domaćih i regionalnih proizvođača hrane.


Uz dobru ponudu pića i gastronomskih delicija i specijaliteta, posjetioce očekuje i bogat kulturno zabavni program.

Posjetioci će moći uživati u festivalskim sadržajima u hotelu Holiday danas i sutra od 17.00 do 22.00 sata.

Sarajevo vino fest jedinstven je događaj, koji je tokom proteklih godina stekao regionalnu reputaciju i postao nezaobilazno mjesto susreta svih značajnijih regionalnih i evropskih vinara i vinarija, proizvođača alkoholnih i bezalkoholnih pića, te velikog broja predstavnika gastro industrije mliječnih i mesnih proizvoda.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić/Ekskluziva.ba/
Izvor: Fena

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.