x

OŽIVLJAVANJE LEGENDE

Ovako bi mogla izgledati moderna Honda CRX

Model CRX ima posebno mjesto u srcima mnogih fanova Hondinih automobila, a njegovo oživljavanje u formi moderne verzije bilo bi ispunjenje sna.

Bez obzira koliko je jedan model "cool" i legendaran, opadanje prodaje rezultira prekidom proizvodnje. Jedan od modela koji je nestao i u čiji povratak je teško vjerovati jeste Honda CRX. Ovaj model je "nestao" 1991. godine te ga je zamijenila Honda del Sol, dli dizajner Rain Prisk svojim nezvaničnim renderom dočarava kako bi dvosjed izgledao danas u svojoj modernoj verziji.

Renderi su bazirani na modelu CR-Z koji je bio dostupan između 2010. i 2016. godine, a koji je najviše podsjećao na CRX. Međutim, automobil na renderu ima neke CRX karakteristike koje ga ističu od modernog izvora inspiracije.

Automobil je dobio velike stražnje prozore kao što ih je imao i legendarni CRX. Padajuća linija krova, agresivni prednji branik, tanka prednja svjetla i oštri nabor koji se prostire od ventilacijskog otvora na prednjem blatobrani preko vrata, ispod šteka linije pa gotovo cijelim bokom, karakterišu zamišljeni automobil.

Šanse da Honda proizvede ovakav model u skorije vrijeme gotovo su ravne nuli. Mali dvosjedi se danas ne prodaju dobro na tržištu koje je "zaluđeno" crossoverima. Ipak, renderi su dokaz da bi moderni i elegantni dvosjed bio dostojna zamjena za legendarni CRX, model poznat po svojim malim dimenzijama, pristupačnoj cijeni, zabavnoj vožnji i izdržljivosti.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.