x

Ovako mediji u Srbiji pišu o bh. fudbaleru: Konačno imamo izraz za nekoga ko je sve suprotno od šmekera - Ognjen Vranješ!

Portal Telegraf.rs je iznio svoj stav o bh. reprezentativcu Ognjenu Vranješu. Prenosimo njihov tekst:
Ognjen Vranješ. Momak koji je sa 29 godina postigao odlične uspjehe u svijetu sporta. Fudbaler belgijskog Anderlehta. Oženjen čovjek i uzoran porodični muškarac. Tako je, možda, moglo da se piše i priča o fudbaleru Ognjenu Vranješu, ali je on odlučio da nakon niza skandala sve začini jednom "skandalčinom" - plasiranjem eksplicitnih fotografija na kojima se navodno nalazi Jelena Karleuša, te iznošenjem informacija i detalja za vrijeme kada su, kako tvrdi, bili u tajnoj vezi.

Ovu priču mogli bismo usmjeriti u pravcu da zamislimo da je sve što je izgovorio istina, te da je svaka plasirana fotografija vjerodostojna, a samo iz jednog razloga - sve i da je sve tačno, potpuno istinito, da je istina čak i gora od svega viđenog - Ognjen Vranješ obrukao je mušku populaciju i, iz ugla svake razumne osobe koja je ikada čula za kodekse ponašanja i lijepo vaspitanje, zauvijek je sebi oduzeo šansu da mu se ikada više iko obrati riječima "ti si pravi muškarac".


Najgore od svega je to što će i sam sebe, poslije svega što je učinio, teško moći da gleda na taj način.

U jeku skandala brojni muškarci na društvenim mrežama podržali su Ognjena Vranješa.

Komentari su bili sramotni, vulgarni, uvredljivi. Postavlje se pitanje - gdje je nestalo osnovno vaspitanje? U kom trenutku su izgubili moralni i "šmekerski" kompas? U kom trenutku su sebi dali za pravo da sa svojim leđa otresu sav teret i bace ga pravo u lice žena sa kojima su dijelili intimne momente? Ko je Ognjenu Vranješu, i svima koji su ga podržali, rekao da je to što rade šmekerski i da se u bilo kom univerzumu takav muškarac sutra može posmatrati kao muškarac, kao uzor, kao snaga, kao muž, kao otac?


Pored svega ovoga, zaboravili smo na onaj momenat kada se sve to, navodno, dešavalo.

Ponavljamo, sve i da jeste bilo onako kako Ognjen Vranješ navodi, pa i da je bilo i gore - šta jednu osobu muškog pola navede na to trenutke zanesenosti, zaljubljenosti i strasti skrinšotuje, snima i arhivira? Jedno je sigurno, a to je da dobra namjera sigurno nije u pitanju.

I ne, ovo se ne tiče samo slučaja Jelena Karleuša-Ognjen Vranješ. Ovo se tiče svih poniženih žena i svih muškaraca koji odluče da im učine ovo čemu sada svjedočimo.


Da li smo tako vaspitani? Da li su tome nas učili naši stariji? Da li mi tome učimo svoju djecu? Da li je osveta ono čemu se prepuštamo kada smo nemoćni ili ne znamo šta pametnije ili ljudskije učiniti? Da li je danas, zaista, sve dozvoljeno?

Istina je, mnogi će reći "šta su tražile, to su i dobile". Ne samo žene, svaki čovjek. Ali, ovde nije riječ o ubitvu. Nije riječ o krađi. Nije riječ o kriminalu. Ovdje je riječ o, navodnoj, prevari, kojoj su se, navodno, dobrovoljno prepustile dvije strane. Da li je ijedna strana zaslužila da joj se nakon ljubavi i strasti vrati pokušajem uništavanja života, javnom linču, rušenju svega što je neko stvorio?

Kako biste vi nazvali Ognjena Vranješa? Pišite nam u komentarima.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


(Telegraf.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.