x

Finale Kupa Kralja pripalo Barci

Ovako nešto NBA ne može ponuditi: Barcelona u meču za pamćenje pobijedila Real!

Košarkaši Barcelone pobijedili su Real Madrid u finalu Kupa Kralja rezultatom 93:94 i došli su do novog trofeja.

Večeras je odigran zaista spektakularan meč. Oba tima su dala zadnji atom snage, a Barca je u nevjerovatnoj utakmici došla do trofeja.

Nakon što je Real bolje ušao u meč (7:2), Barca je kontrolisala meč u ostatku prve dionice, napravili su seriju od 12:0 i nakon deset minuta igre imali su plus četiri, 16:20.

Većim dijelom druge dionice Barca je vodlila. Ipak, Real je konstantno bio blizu, povremeno su prelazili u vodstvo, a na odmor se otišlo neriješenim rezultatom 35:35.

Kraljevi su pregazili Barcu u trećem periodu (25:11) i činilo se kako je u ovom meču sve gotovo jer je Real imao 14 poena prednosti na ulasku u posljednji period (60:46).

Međutim, nestvarnom serijom od 19:1 Barca se potpuno vraća u meč i preuzima vodstvo u ovom meču (61:63), te je očito bilo da nas čeka neizvjesna završnica.

Zatim je Barcelona bila na korak od pobjede, nisu pogodili dva napada da završe posao, a zatim Facundo Campazzo pogađa dva od tri bacanja za 75:76 i Real pravi brz prekršaj.

Claver je pogodio jedno bacanje za 75:77, lopta je došla u zadnjem napadu do Sergija Lulla koji sa zvukom sirene pogađa za izjednačenje rezultata na 77:77 i odlazak u produžetak.

U dodatnih pet minuta također dosta uzbuđenja. Igralo se koš za koš, a na 40 sekundi do kraja Ante Tomić brutalno zakucava za jako dobrih plus tri, 87:90.

Campazzo je potom promašio šut za tri, Singleton pogađa oba bacanja za 87:92, ali Randolph pogađa trojku za 90:92. Singleton potom promašuje polaganje, Carroll je pogodio uz dodatno bacanje i Real je na četiri sekunde došao do vodstva 93:92.

Lopta je došla do Tomića u zadnjem napadu. Hrvatski centar je izblokiran, ali pregledom snimka sudije kažu da je pogodio i da je Randolph blokadu napravio u silaznoj putanji. Ostala je sekunda za Real, a Llull sa pola terena pogađa obruč, pa je Barca osvojila naslov Kupa Kralja.

Najefikasniji u redovima Barcelone bio je Thomas Heurtel sa 22 poena, Victor Claver je dodao 15, dok je kod Reala Facundo Campazzo ubacio 19 koševa.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.