x

Legendarni borac

Overeem otkazao obračun protiv Verhoevena: "Ne mogu, nisam ni na 40 posto"

Legendarni Alistair Overeem otkazao je borbu za prvaka Gloryja u teškoj kategoriji protiv šampiona Rica Verhoevena koja je bila zakazana za 23. oktobar.

Overeem se oglasio na društvenim mrežama i istakao je kako zbog povrede nije u stanju da se bori i da je po prvi put u karijeri prinuđen da napravi ovako nešto.

"Žao mi je što se moram povući iz borbe protiv Rica Verhoevena. Nikad se nisam povukao iz borbe i vjerujte mi, ovo je bila teška odluka", rekao je Overeem i dodao je:


"Povrijeđen sam već više od mjesec dana. Dva dana prije konferencije za medije, nisam mogao hodati. Nakon nekih tretmana osjećao sam se mnogo bolje. Kako nisam kukavica, nisam želio odustati i vratio sam se pripremama".

"Ipak, povreda se pogoršala i nisam mogao uopšte ni završiti trening. U razgovoru sa trenerima, ljekarima, donio sam odluku da se povučem iz borbe".


"Da sam na 90 posto, pa čak i na 80 posto, ušao bih u taj ring, ali trenutno sam na 40 posto mogućnosti i to nije dovoljno. Trenirao sam naporno, veliki je ulog. Nadam se da ćete razumjeti", napisao je legendarni Overeem.

Legendarni 41-godišnji borac odlučio se vratiti svom bazičnom sportu nakon 11 godina provedenih u MMA sportu, ali će za povratnički meč morati još da sačeka.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.