x

Počeo 4. Lysobact Međunarodni rukometni turnir "Više od igre"! (GALERIJA)

U Sarajevu je svečano otvoren 4. LYSOBACT Međunarodni rukometni turnir za dječake pod sloganom „VIŠE OD IGRE“ koji se igra u periodu od 30.08. – 01.09.2019. godine u sportskim dvoranama „Sabit Hadžić“ Ilidža i „Ramiz Salčin“ Mojmilo. Organizator ovog sportskog turnira je Udruženje „SPIRITUS“ Sarajevo. 

Povodom ovogodišnjeg turnira danas je u dvorani „Sabit Hadžić“ na Ilidži održano otvorenje uz prigodnu manifestaciju na kojoj su se obratili ispred organizacije turnira Dejan Radović, ispred Općine Ilidža Damir Nuhanović te ispred generalnog sponzora kompanije BOSNALIJEK gospođa Amela Mujanović koja je i otvorila ovogodišnji turnir.

Turnir koji je stvorio imidž jednog od najjačih rukometnih turnira za dječake u regiji okupio je 16 ekipa iz 6 država u dvije kategorije i to: RK Pick Szeged Mađarska, RK Metalurg Makedonija, RK Crvena Zvezda Srbija, RK Zamet Hrvatska, RK Dobova Slovenija, RK DOL Tki Hrastnik Slovenija, te RK Borac, RK Izviđač, RK Krivaja, RK Čelik Junior, RK Kakanj i Selekcija Kantona Sarajevo iz Bosne i Hercegovine.


Ovaj vrhunski sportski događaj je upotpunilo prisustvo velikog broja poznatih rukometnih imena ali i posjetilaca na tribinama. Svi posjetioci su imali mogućnost da prate zaista sjajne utakmice prvog kola u obje dvorane.

Cilj turnira je da se rukomet popularizira kao sport u našoj državi, da se što veći broj djece uključi u rukometne škole i akademije koje se nalaze na području grada Sarajeva ali i cijele Bosne i Hercegovine. Organizacijom ovog turnira želimo da pomognemo klubovima da uspostave bolje međusobne odnose sa ciljem da talentovanim mladim igračima ovog uzrasta obezbjedimo uslove kakvi su im potrebni da postanu vrhunski igrači, a samim tim i dobri ljudi.


Rezultati prvog kola 4. LYSOBACT Međunarodnog rukometnog turnira „VIŠE OD IGRE“:

Generacija 2004/2005

GRUPA A:

Selekcija grada Sarajeva 04 – RK Kakanj 20:14

RK Zamet 04 – HC Metalurg 04 20:11

GRUPA B

RK Krivaja – HC Pick Szeged 12:16

RK Izviđač CO – RK Dol TKI 21:17

Generacija 2002/2003

GRUPA A

RK Dol TKI – RK Crvena Zvezda 16:20

Selekcija grada Sarajeva 02 – RK Čelik Junior 21:13

GRUPA B

MRD Dobova – HC Metalurg 02 21:20

RK Borac m:tel – RK Zamet 02 21:19

Utakmice drugog i trećeg kola su planirane 31.08.2019. u dvoranama Sabit Hadžić i Ramiz Salčin od 09:00h a ulaz na turnir je besplatan.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto:Mirnes Mašić


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.