x

Pogledajte ko se večeras prošetao crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala!

Regionalna premijera debitantskog filma "Looking for Venera" kosovske redateljice Norike Sefa održala se večeras u Narodnom pozorištu, a crvenim tepihom prošetala je ekipa ovog filma.

Film je svoju međunarodnu premijeru imao ove godine na Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu, gdje je osvojio Specijalnu nagradu žirija.


Na glavnom festivalskom okupljalištu, ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, večeras su bili redateljica filma "Looking for Verena", Norika Sefa. Također, među prisutnima bili su i scenaristi Besnik Krapi, ali i glumačka ekipa Kosovare Krasniqi, Fatime Nushe, Rozafë Çelaj, Erjona Kakeli i drugi.


Radnja film govori o tinejdžerki Veneri koja živi u malom selu na Kosovu. U skučenoj kući su tri generacije, pa Venera nema gotovo nikakvu privatnost. Vani, na ulicama i u kafiću, nije mnogo bolje: selo je malo i uvijek ima brata, rođaka ili susjeda koji je drže na oku.


Od djevojke se očekuje iznad svega da zaštiti svoju reputaciju i ugled svoje porodice, a sve to Veneri otežava da krene svojim putem. Njeno raspoloženje raste kada se sprijatelji s buntovnom Dorinom, koja već ima dečka. Dvije djevojke izlaze zajedno da se zabave, koliko to Venerin otac dozvoljava. Jedno sigurno znaju: ne žele završiti kao njihove majke.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić
Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.