x

Pohovani janjeći kotleti

Za današnji ručak pripremite pohovane janjeće kotlete.

Sastojci za 4 osobe:

8 janjećih kotleta

2 jaja

20 g parmezana

prezle

so, biber

ulje za prženje


Priprema

Od janjećeg karea izdvojite osam kotleta, lagano ih istucite batom za meso. U zdjelici (dovoljno velikoj da u nju možete umočiti kotlet) umutiti jaja, umiješti u njih parmezan, dodati sol i biber i dobro promiješati. Na tanjir istresti prezle (bilo bi idealno da su domaće izrade). Svaki kotlet držeći za kost umočite u smjesu od jaja, a zatim u prezle, pa ponovo u smjesu od jaja i ponovo u mrvice.

Pržiti po dva kotleta odjednom 4 do 5 minuta. Pržene kotlete ocijediti na papirnoj salveti i poslužiti odmah. Ako želite dodati aromu u smjesu od jaja, možete dodati majčinu dušicu ili sjeckani ruzmarin.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.