x

NEGATIVNE POSLJEDICE

Pojavili se pozivi za ukidanje rijaliti programa u Srbiji: Neka djeci ne bude ovaj šljam uzor!

Nakon užasne tragedije koja je pogodila Beograd, ali i cijelu Srbiju i regiju, na društvenim mrežama osvanuli su brojni pozivi i apeli da se zabrane rijaliti programi koji se u toj zemlji prikazuju od 0 do 24.

"Nećemo ekskluzivne fotografije s lica mjesta, hoćemo ukidanje reality programa", jedna je od poruka koja se dijeli Instagramom.

"Bravoooo za objavu! Nek djeci budu uzor književnici i glumci, a ne Mace, Cice, Miljana i ostali šljam ovog društva koji se toliko favorizuje! Da li uopšte postoji ministar kulture i prosvjete ! A i roditelji neka se pozabave gdje im idu i šta im gledaju i čitaju djeca! To njih ne zanima", "Svaka vam čast na objavi", "Svi za prijedlog, sad i odmah", neki su od komentara.


Inače, u Srbiji se između ostalog emitiraju "Parovi" i "Zadruga", a u tim rijaliti programima se pojavljuju osuđeni kriminalci, ubice, mafijaši, starlete, manekenke i pjevačice, kamatari. Gotovo svakodnevno se prikazuje nasilje, nemoral, psovanje, a sudionici su često u alkoholiziranom stanju ili pod utjecajem nekih drugih opijata.


Brojni poznati su također uputili apel da se ukinu ovakve vrste showa pod čiji utjecaj nažalost najviše padaju djeca i mladi.

Podsjećamo, prije osam godina pokrenuta je peticija za ukidanje rijaliti show programa na domaćim televizijama, a u svojevrsnom prosvjedu koji je pokrenula grupa građana na društvenim mrežama prikupljeno je više od 100.000 potpisa. No, na televizijama koje imaju nacionalnu frekvenciju taj sadržaj se nastavio prikazivati.

.


Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.