x

navukla gnjev javnosti

Pokušala je da ispadne pametna, pa se izblamirala kao nikad: Dinčina žena primitivnim stavom uspjela da iznervira cijelu Srbiju!

Jelena Dinčić, supruga pjevača "Granda" Milana Dinčića Dinče, izazvala je burne reakcije novom objavom na društvenoj mreži Instagram.

Partnerka zvijezde "Granda" fotografisala je dio iz udžbenika za Biologiju gdje se objašnjava spolni i rodni identetet, te je povodom gradiva izložila negativan stav:

- Srbijo, šta misliš o ovome? Ja osjećam strašan poraz nas kao naroda i roditelja, osjećam sramotu, osjećam veliku odgovornost prema svojoj djeci da nešto i nekako promijenimo u Srbiji, zemlji seljaka, na brdovitom Balkanu - citirala je pjevačeva supruga Desankinu "Krvavu bajuku", pokušavajući da ispadne velika intelektualka, a onda se izblamirala osnovnim nepoznavanjem biologije:


- Mama je mama (ženski rod/spol), tata je tata (muški rod/spol). Porodicu čine mama i tata sa svojom djecom, batama i sekama.

Izgleda da Jeleni niko nije objasnio da između roda i spola postoji jasna razlika, te da je rod društvena konstrukcija, koja zavisi od toga kako osoba vidi sebe, dok je spol biološka i zavisi isključivo od anatomske strukture čovjeka.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Republika.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.