x

Polestar Synergy Concept

Polestar je oživio pobjednički dizajn sa posljednjeg Polestar konkursa za dizajn kao model u razmjeri 1:1, predstavljen u Minhenu tokom IAA 2023.


U isto vrijeme, Polestar započinje partnerstvo sa Matelovim "Hot Wheels" brendom, počevši od "Hot Wheelsa" koji pruža inspiraciju za sljedeće Polestar takmičenje u dizajnu koji se poziva na inovativne dizajne iz 55-godišnje istorije američkog brenda i proširuje se sa Polestarovim proizvodna vozila koja će biti ovekovječena kao kolekcionarski predmeti "Hot Wheels" i "Matchbox" u budućnosti.

Električni superautomobil "Polestar Synergy" kombinuje tri pobjednička dizajna koji su osvojili počasti u posljednjem takmičenju iz oblasti od preko 600 prijava.

Učesnici su dizajnirali Polestar vozilo fokusirano na iskustvo performansi, pružajući naprednu tehničku priču koja to omogućava na održiv način. Nakon što je uvrstio deset dizajna u uži izbor, žiri je odabrao dva pobjednika eksterijera i jednog pobjednika enterijera. Ovakav Polestar Synergy je proizvod više od šest mjeseci saradnje između pobjednika i Polestar Design tima na pretvaranju tri različita sna u jednu kohezivnu stvarnost.

Tomas Ingenlat, izvršni direktor Polestara, komentariše: "Čestitamo pobjednicima; njihova vizija i timski rad sa našim dizajnerima rezultirali su zaista prelijepim automobilom. Saradnja sa Mattelom za Polestar Design Contest sljedeće godine i umanjeni modeli naših serijskih automobila će donijeti ovo revolucionarno takmičenje još široj publici. Sve ovo dokazuje da električna vozila - u stvarnosti ili kao igračke - mogu biti jednako, ako ne i više, uzbudljiva od njihovih SUS ekvivalenata", prenosi "AutoBlog"



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.