x

Zenica

Ponosno nose ime najvećeg pisca XX stoljeća! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Svečanom priredbom u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica proteklog petka je obilježen 118. rođendan Osnovne škole “Miroslav Krleža” u Zenici. Veoma bogat zabavno – kolažni program kojeg su marljivo pripremili učenici i nastavno osoblje ove škole, nakon intoniranja himne, počeo je tačkom prvačića iz I-1 odjeljenja koji su na znakovnom jeziku izveli pjesmicu “Budi sretan svaki dan”. 

Naime, ovaj razred učenika prvog razreda došao je nedavno u žižu javnosti kada su zbog drugara iz razreda, gluhonijemog dječaka Almina Ramića, svi oni i njihova učiteljica Azra Ahmić, naučili osnove znakovnog jezika. Za optimalne uvjete nesmetanog odgojno-obrazovnog rada učenika sa gluhoćom kakav je Almin, škola će pokušati naći donatore, pisati projekte i adekvatno opremiti kabinet.

Vrijedan rad učenika i nastavnika 

Nakon nastupa prvačića uslijedila je tačka učenica II-2 koje su izvele orijentalni ples, a val oduševljenja je izazvalo pojavljivanje “šeika” Adija u tradicionalnoj arapskoj nošnji i njegovih drugarica koje su plesale. 

Riječi dobrodošlice prisutnima u punoj Velikoj sali BNP-a je uputio direktor škole Murat Spahić.


“Da i dalje nastavljamo sa kvalitetnim radom govore nam ostvareni rezultati u sferi redovnog odgojno-obrazovnog rada, ali i rezultati takmičenja na kojima su naši učenici ostvarili zapažene rezultate kako na gradskom tako i kantonalnom nivou. Koristim ovu priliku i svim učenicima, njihovim roditeljima i nastavnicima čestitam na uspjesima i dostojanstvenom predstavljanju naše škole. Posebno se ovom prilikom želim zahvaliti svima onima koji podržavaju naše projekte koji za cilj imaju poboljšanje uslova rada i učenja naših učenika i nastavnog osoblja u školi, to je prije svih Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, te brojnim predstavnicima društvene zajednice zatim roditeljima koji se kroz angažman u Vijeću roditelja doprinose radu i razvoju naše škole. Posebno se želim zahvaliti uposlenicima škole koji uz svoj rad u nastavnom procesu i vannastavnim aktivnostima daju značajan doprinos razvoju škole. Želim i pohvaliti naše učenike koji kroz svoj rad i primjerno ponašanje čuvaju ugled naše škole. Hvala svima koji na bilo koji prepoznaju naš rad i pružaju nam nesebičnu pomoć, te na taj način pomažu u radu”, kazao je direktor Spahić, koji je najavio da do narednog Dana škole namjeravaju izdati “Monografiju OŠ Miroslav Krleža Zenica”, na kojoj već neko vrijeme radi jedan penzioner ove škole.

U nastavku priredbe uslijedila je recitacija “Velik kao dijete”, koju su recitirali prvačići iz I-3 odjeljenja, a zatim ples članova ritmičke sekcije iz I-2 odjeljenja uz pjesmu “Kad bi svi ljudi na svijetu”, te muzički igrokaz “Babaroga” kojeg je izveo mali hor škole pod vođstvom učiteljica Amre Begagić i Nadže Žužo.

Da ponosno nose ime cijenjenog esejista, dramatičara, pripovjedača, kritičara i pjesnika, koji se smatra najvećim piscem 20. stoljeća i koji je ostao poznat ne samo književnik nego i kao enciklopedist, vrijedni učenici OŠ “Miroslav Krleža” su pokazali i narednim spletom zanimljivih nastupa. U igrokazu “Potraga za znanjem” članovi Kluba knjige pod vođstvom učiteljice Vanese Delalić skrenuli su pažnju na prioritete i istakli važnost učenja i znanja. Učenice II-3 odjeljenja su izvele ritmičku tačku i igrale uz pjesmu “Volim se gibat, gibat”. Učenici Područne škole u Čajdrašu su igrokazom “Od korice do police” istakli važnost čitanja i čuvanja knjiga. Zatim je učenica Adna Jašarević na njemačkom jeziku uz muzičku pratnju Amine Mahmić, Naide Huseinagić i Semira Mahmića na violončelima i violini, otpjevala himnu Evrope, popularnu “Odu radosti”. Potom su učenici III-1 odjeljenja pod vođstvom učiteljice Vere Zorić izveli zanimljivu koreografiju i ples uz pjesmu “Čoko čokolada”.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto : Pahuljko/
Izvor : Naša Riječ

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.