x

Zenica

Poraz Fortune od Nemile, nakon preokreta! (Foto)

Odigrane su utakmice 13.kola u Kantonalnoj ligi Zeničko-dobojskog kantona (ZDK). U 13. kolu domaći su zabilježili četiri pobjede, a gosti jednu pobjedu.

Utakmica je odigrana na B terenu sa vještačkom podlogom Kamberovića polja u Zenici pred oko 60 gledalaca po oblačnom i prohladnom vremenu, +5* C. Glavni sudija bio je Edib Sikira (Kakanj), pomoćnici, A1 Hamza Kozlo (Zenica), A2 Amar Čabaravdić (Sarajevo), a delegat Ahmed Brkić (Zenica);

Sastav ekipe Fortuna: Alvin Bujak, Amar Muslić, Almedin Pjanić, Emir Spahić, Adnan Šarić (od 73′ Edvin Oruč), Tarik Huzbašić (cap), Edvin Vardo (od 65′ Adis Đulan), Ajdin Hrustić, Anes Agić, Mirsad Medeško (od 87′ Damir Oruč), Sedad Žuna; (Glavni trener Armin Beganović, predstavnik kluba Mersid Bureković). Još na klupi za rezerve: Benjamin Dizdarević (golman), Kerim Šeper, Imran Smriko, Enis Ismić, Faris Karahasanović i Dino Omerdić);

Podmlađena ekipa zeničke Fortune doživjela je domaći poraz od ekipe Nemile. Fortuna je povela sa 1:0 u 15′ preko Anesa Agića nakon jedne dubinske lopte, a strijelac Agić je izbio sam pred gol Adija Terze i vješto ga savladao. Gosti iz Nemile su izjednačili na 1:1 u 21′ preko dvostrukog strijelca na današnjoj utakmici, Hasana Husejnovića. Domaći ponovo prelaze u vođstvo od 2:1 u 37′ evro golom mladog Tarika Huzbašića iz slobodnog udarca sa oko 25 metara. 

Lopta je pogodila lijevu stativu golmanovog gola i odbila se u mrežu. Ovo je bio i rezultat prvog poluvremena u kojem domaći nisu iskoristili nekoliko povoljnih prilika za postizanje gola. U drugom poluvremenu potpuni preokret. Prvo su gosti izjednačili na 2:2 u 68′ preko Nudžeima Imamovića, a vođstvo od 2:3 su ostvarili u 81′ preko dvostrukog strijelca, Hasana Husejnovića. Čini se da je Fortuna olako primila dva gola u nastavku utakmice zbog mladosti i neiskustva, a Nemila to iskoristila i ostvarila zasluženu pobjedu.

Nakon 13.kola prvo mjesto je ekipa „Žepče 1919“ sa 31 bod, Pobjeda i tetovski Borac imaju po 26, Vareš 25, Nemila 23, Proleter 18, Fortuna 15, Napredak 13, Novi Šeher 7, Sporting 4 i Steel City bez bodova.

.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.