x

Zenica

Poraz omladinaca zeničke Fortune protiv ekipe FK Borac iz Jelaha! (Foto)

Domaći remi i poraz omladinaca zeničke Fortune protiv ekipe FK Borac iz Jelaha- Omladinska liga BiH, grupa „Centar 2“- juniori i kadeti;

U Zenici su odigrane zaostale utakmice iz 1. kola Omladinske lige BiH u grupi „Centar 2“ za juniore i kadete, sezona 2023/2024, u kojoj nastupaju i odgovarajuće selekcije NK Fortuna i NK Čelik iz Zenice.

U 1.kolu kadeti i juniori zeničke Fortune bili su danas, 14.8.2023.godine, domaćini svojim vršnjacima iz ekipe FK Borac iz Jelaha i ostvarili su jedan remi i jedan poraz protiv Borca.

Utakmice su odigrane na „A“ terenu na Kamberovića polju u Zenici pred oko 50 gledalaca.

Rezultati omladinskih selekcija Fortune:

JUNIORI (Glavni trener Armin Beganović, predstavnik kluba Mersid Bureković)

ZENICA: NK FORTUNA – FK BORAC 2:5 (0:5)

Golove za juniore Fortune postigli: Đulan Adis u 48′ iz jedanaesterca i Muharem Sarajčić u 88′, a strijelci za Borac su bili Senaid Ahmetović (3x) u 4′, 12′ i 22′, Suljo Smajić u 10′ i Tarik Drobić u 37′.

KADETI (Glavni trener Armin Bujak, predstavnik kluba Armin Beganović);

ZENICA: NK FORTUNA – FK BORAC 2:2 (1:2)

Strijelci za kadete Fortune su bili Bakir Begagić u 32′ i Tarik Mulić u 81′, a za Borac Hajrudin Brka u 13′ i Amar Saltagić u 26′ iz jedanaesterca.

U narednom 2.kolu juniori i kadeti NK Fortuna gostuju kod ekipe FK Mladost iz Doboj Kaknja, dok su omladinci NK Čelik domaćini ekipi FK Borac iz Jelaha.

.

..

.

..

.

.

.

.

Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.