x

Porodica kralja narodne muzike kivna na javni servis: RTS lešinario na mrtvom Šabanu!

U novogodišnjem šou-programu RTS "Noć šampiona" pjevači su uveseljavali publiku hitovima Šabana Šaulića, a da se javni servis nije udostojio ni ime da mu pomene!

Nizali su se hitovi, ali se ni u jednom trenutku na ekranu nije pojavilo ime popularnog kralja narodne muzike u znak zahvalnosti što i poslije njegove smrti nacionalna TV kuća profitira od njegovih pjesama.

Ovo je zasmetalo Šabanovoj rodbini i prijateljima, koji su, malo je reći, zgranuti ovakvim postupkom RTS jer, kako tvrde, da nije bilo Šabanove pjesme i karijere duge pola vijeka, ne bi bilo ni produkcije ploča za koju je objavljivao svoje albume jer je bio jedan od najtiražnijih izvođača te muzičke kuće.


Najkonkretniji i najbrutalniji u prozivci medijskog servisa Srbije bio je novinar Goran Jovanović, veliki Šabanov prijatelj, koji mu je do kraja života bio portparol. Jovanović je bijesno na Instagramu prokomentarisao neobjašnjivi skandalozni propust u najluđoj noći, koji je pokazao potpuno odsustvo empatije prema takvoj veličini kao što je bio Šaulić.

- Javni servis se večeras toliko okoristio i program naročito iza ponoći zasnovao na mom mrtvom prijatelju Šabanu Šauliću da su makar mogli da ga spomenu ili puste sliku. Gadim se Olivere Kovačević i cijelog njihovog programa - napisao je Jovanović i izazvao salvu podrške za ove riječi.


On je, dodajući za Srpski telegraf, naveo da je riječ o čistom nemaru i bezobrazluku javnog servisa, a kao odličnu potvrdu toga podvukao da je Bugarska ukazala čast srpskom kralju folk muzike.

- Nacionalna bugarska televizija je u novogodišnjoj noći emitovala specijalnu emisiju posvećenu Šauliću. A jedan javni servis, kome je on donio ogroman novac, da se ne sjeti ni da ga pomene. Stvarno ne ide. Na stranu to što ga kao umjetnika treba istaći - rekao je Jovanović za naš list i podsjetio da je samo album "Dođi da ostarimo zajedno" u izdanju PGP RTB prodat u milion i po primjeraka.


Šabanov brat pjevač Hasan Dudić ogorčen je odsustvom poštovanja RTS, koji se, kako ističe, ni sličicom u pozadini nije odužio dok su išle njegove pjesme.

- Taj RTS je 60 odsto napravljen od Šabanove pjesme, zgrade i sve drugo, jer je bio najprodavaniji izvođač. Zaslužio je da mu bista bude u RTS i PGP jer to je ista kuća, sve je išlo u jednu kasu nekad. Trebalo je u jednom segmentu da mu ukažu poštovanje, kad su se pjevale njegove pjesme, jer se radi o godini u kojoj je nastradao - tvrdi Dudić i dodaje:

- RTS danas ima urednike kojima ja poručujem da bi im bilo bolje da se povuku sa funkcije jer nemaju sluha niti su učili od pravih muzičkih urednika.

.

.

.

.

.

.

(Republika.rs)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


SRETNA NOVA GODINA SVIMA PROCITAJTE OVE KORISNE INFORMACIJE ZA GODINU 2020. KAKO DOSTAVITI ZAJAM PO JEDNOSTAVNOM PORUKU. Zovem se Marie Alice, samohrana sam majka 3 djece i takoder sam medicinska sestra u Zagrebu. Ovo je moja prica u 2019. godini, prevarili su me neki zajmodavci, svejer sam tražio kredit dok konacno nisam upoznao ovu lijepu ženu koja mi je pomogla da dobijem internetsku zajam. Ovo je opipljivo svjedocanstvo kako sam primio kredit od 60,000 eura uz kamatnu stopu od 2%. Receno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlucio kontaktirati s njom i ona mi je pružila priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam dobro zaradio kredit zdravlje i s manje stresa. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: ([email protected]) (WhatsApp: +16014560144)