x

Proširenje ponude

Porsche predstavio Panameru GTS: 460 konjskih snaga za 292 km/h

Porsche će oznaku GTS ponuditi u kombinaciji s obje karoserijske verzije Panamere.

Nakon ranijih najava Porsche je ponudu svog luksuznog sportskog modela proširio verzijom GTS kojom je popunjen prostor između standardne i najsnažnije Panamere, a Panamera GTS će se moći kupiti i u kombinaciji s karoserijskom verzijom Sport Turismo.


Panameru GTS u oba slučaja pokreće 4-litarski V8 biturbo motor koji u ovom izdanju raspolaže sa 460 konjskih snaga i 620 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno za maksimalnu brzinu 292 km/h, odnosno 289 km/h u kombinaciji s karoserijom Sport Turismo. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h u oba slučaja potrebna je 4,1 sekunda, a prosječna potrošnja goriva iznosi 10,3 litra za 100 kilometara.


Panamera GTS standardno je opremljena rekalibriranim adaptivnim zračnim ovjesom, 20-inčnim felgama i Sport Chrono paketom. Prijenos snage na obje osovine obavlja se posredstvom 8-stepenog automatskog mjenjača sa dva kvačila (PDK), a među detalje koji GTS izvana izdvajaju od ostatka društva spada nekoliko crnih karoserijskih elemenata i obavezne GTS oznake.


Za izvanredno opremljen automobil, zaključno sa standardnom TFT instrumentnom tablom, novim "head-up" displejem i oblogama kabine u kombinaciji kože i alkantare, Porsche u Njemačkoj zauzvrat traži 138.493 eura, odnosno 141.349 eura ako se kupac odluči za praktičniju karoserijsku verziju Sport Turismo.



(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.