x

povratak u formu

Preporođeni Džumhur savladao Kukuškina za četvrtfinale turnira u Rotterdamu

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur (56. ATP) plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u holandskom Rotterdamu nakon što je pobijedio Kazahstanca Mihaila Kukuškina (53. ATP) rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 7:6.

Nakon što su oba tenisera bez puno problema sačuvala svoje servise, prvi problemi za Damira su nastali u četvrtom gemu.

Ipak, Kukuškin nije uspio osvojiti break koji je kasnije u devetom gemu osvojio naš teniser za 5:4. Džumhur je potom dobro servirao i zasluženo osvojio prvi set.

Oba tenisera su loše otvorila drugi set. Prvo je Kazahstanac izgubio svoj servis, ali Damir to nije iskoristio pa je na semaforu stajalo 1:1. Imao je Damir velikih prilika gotovo na svakom servisu Kukuškina, ali i pored šest break šansi nije uspio doći do prednosti.

Primjetno je kako je Kazahstanac u drugom setu dosta rizičnije servirao, zbog čega je i ostvario tri asa, ali imao i dosta slab postotak prvog servisa. Na kraju se igrao tie-break u kojem je Damir dominantno osvojio drugi set i došao do važne pobjede.

Džumhur će u četvrtfinalu igrati protiv francuskog tenisera Gaela Monfilsa (33. ATP) koji je jučer izbacio Italijana Andreasa Seppija.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.