x

Prezentirane ideje za unapređenje profesionalnog boksa u BiH!

U nedjelju, 17. novembra u hotelu Hollywood održana je sjednica Saveza za podršku profesionalnog boksa u BiH. Sjednici je prisustvovalo 30 članova među kojima se nalaze istaknuti bivši i aktualni bokseri Damir Beljo, Džemal Bošnjak, Edin Puhalo, Slaviša Simeunović, Enid Numanović i drugi, kao i veliki broj sportskih radnika.

Sjednica je održana u radnoj atmosferi gdje su sudionici kroz panel diskusiju mogli razmijeniti dosadašnja iskustva kao i ideje za unapređenje trenutačnog položaja profesionalnog boksa u BiH.

Razmatrani su i prijedlozi novih pravila postavljenih od strane EBU (Europske bokserske unije) i WBC gdje se najveći dio diskusije odnosio na usklađivanje pravila i uspostavu sistema djelovanja, načina bodovanja, te formiranje komisija i drugih radnih tijela.

''Mišljenje boksera i sportskih radnika nam je veoma važno kako bi unaprijedili rad svih nas. Mogli smo čuti veoma produktivne prijedloge sudionika diskusije, te smo naišli na ista mišljenja oko unapređenja kvaliteta i promocije mečeva. Uvidjeli smo da zajedničkim snagama možemo ići samo prema naprijed, prema boljem'', rekao je Zaim Numanović, predsjednik Saveza. 

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Najbolje ponude za muškarce! Lijepe djevojke čekaju vas u različitim pozama ---- www.djevojke.na.to