x

Prije nego mu priznate preljubu, razmislite o ovih 9 stvari

Ako ste imali trenutak slabosti i na bilo koji način prevarili svog partnera, prije priznanja (ako ste tako odlučili) imajte na umu sljedeće… 

1. Razmislite o motivu. Šta vas tjera na to da mu priznate? Želite li samo olakšati svoju savjest (loš razlog)? Želite li popraviti vašu vezu (dobar razlog)? Ili samo zato što znate da će ionako saznati (također dobar razlog – bolje da to čuje od vas)?

2. Razmislite zašto ste ga uopće prevarili. Da li je to bio trenutak slabosti, nešto što vam nije uopće značilo ili ste to napravili pijani, ili je razlog vaše duboko nezadovoljstvo vezom?

3. Nemojte kriviti njega. Možda ste nezadovoljni vašom vezom, no problemi u vezi se ne rješavaju varanjem. Prevara je nešto što ste vi uradili i za što biste trebali snositi odgovornost. Bez obzira na to šta je do nje dovelo.

4. Shvatite šta želite. Želite li okončati vašu vezu, prvo to morate priznati sebi, a onda i njemu. Ako ste apsolutno sigurni da za vašu vezu nema spasa, možda je bolje da mu ne kažete i da prekinete vezu na puno ugodniji način. Ideja o prešućivanju vrijedi i ako i dalje želite nastaviti vezu s njim i ako vam je istinski žao zbog onoga što se dogodilo. Pod uslovom, naravno, da ste sigurni da on za prevaru neće saznati.

5. Priznajte odmah. Ako ste potpuno sigurni da mu želite reći istinu, bolje je da to učinite čim prije, jer što duže čekate, više ćete ga povrijediti.

6. Priznajte mu kompletnu istinu. Ako ste se već odlučili priznati mu, nemojte mu muljati i izostavljati neke dijelove. Jer ako jednom sazna kompletnu istinu, teško ćete povratiti njegovo povjerenje. Recite mu sve ili mu nemojte reći ništa!

7. Odgovorite mu na pitanja! Iskreno! Kakva god pitanja imao. To je najmanje što zaslužuje.

8. Prihvatite njegovu povrijeđenost i bijes. I nemojte se opravdavati! Povrijedili ste ga i on vam to pokazuje s razlogom. Suočite se s posljedicama vlastitih postupaka!

9. Pokažite mu da vam je žao i da ste spremni učiniti sve kako biste povratili njegovo povjerenje. Želite li ostati s njim, mora vam biti jasno da njegovo povjerenje nećete povratiti preko noći. Želite li da on i dalje bude dio vašeg života, pokazujte mu to iz dana u dan. Činite sve što je u vašoj moći kako bi vam on doista i povjerovao!


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.