x

POKRENUTA RASPRAVA

Prizor s Google Street Viewa postao viralan: Je li to on na biciklu prevozi leš

Google je zamaglio čovjeka pošto su ga “internet stručnjaci” neopravdano nazvali ubicom – koji je krenuo da se “otarasi dokaza”

Zapanjujuće slike koje je snimila Google kamera u Ohaju prikazuju čovjeka koji gura bicikl uz ivicu puta s prebačenom sivom ceradom.

Ništa ne bi bilo čudno da upravo “umotani detalj” nije privukao pažnju posmatrača.

S obzirom na to da oblik podsjeća na “umotano tijelo”, čije noge vise preko upravljača, Google je zamaglio čovjeka pošto su ga “internet stručnjaci” neopravdano nazvali ubicom – koji je krenuo da se “otarasi dokaza”.

Tek je ponekom korisniku palo napamet da je čovjek možda samo prenosio šator.

Pravi krimi-fanatici brzo su krenuli na posao, osvijetlivši sliku, neopravdano tvrdeći da pokazuje “krv” na čovjekovim čizmama i rukama, dok su neki pitali da li su neobične slike prijavljene policiji.

Ipak, oprezniji korisnici interneta istakli su da je ova oblast bila popularna među beskućnicima koji su postavljali šatore u ulici pored Kent Rouda.

Oni vjeruju da fotografije snimljene u junu 2019. jednostavno prikazuju beskućnika koji premješta presavijeni šator do ili iz kampa.


Čini se da je bijes oko navodnog “tijela” podstakla Google da reaguje, jer su zamaglili šta god da je čovjek nosio, nakon što je objava imala više od 1.000 dijeljenja na Facebooku, prenosi Cdm.me.


- Moja nećaka mi je pokazala (fotografiju) i sačuvala sam je na telefonu, pa sam odlučila da pregledam Kent Roud na Googleu kako bih se uvjerila da je još tamo”.

Komentari su bili urnebesni:

“Slika bukvalno vrijedi hiljadu riječi”, “Realno je da vjerovatno seli stvari iz kampa za beskućnike koji je nekada bio u blizini”, “On prevozi leš!”, “Nadajmo se da je to šator, a ne tijelo”…

Jedan od korisnika je dao najvjerovatnije objašnjenje: “Tamo je nekoliko godina postojao šatorski grad za beskućnike. Pretpostavljam da je šator”.

Google je odbio da komentariše, a kontaktirana je i policijska uprava Akrona.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.