x

SMJEŠTEN UZ OBALU FINSKE

Prodala firmu i kupila komadić „raja na zemlji“: Na ovaj otok ne smije kročiti nijedan muškarac

Sve pripadnice ljepšeg spola na ovom otoku mogu da provedu nekoliko dana i posvete se sebi, svom tijelu, umu, duši


Smješten uz obalu Finske u Baltičkom moru, otok pod imenom SuperShe je vjerovatno jedan od najposebnijih otoka na svijetu.

Ovaj otok je toliko poseban jer do njega ne može doći dobar dio svjetskog stanovništva, tačnije – nijedan muškarac!


Prije nekoliko godina je jedna poduzetnica prodala svoju kompaniju i kupila ovaj komadić „raja na zemlji“, s ciljem da stvori savršenu oazu isključivo za žene. Sve pripadnice ljepšeg spola na ovom otoku mogu da provedu nekoliko dana i posvete se sebi, svom tijelu, umu, duši…

Kako je nastao otok za žene


Zajednica poznatija kao SuperShe, koja okuplja žene širom svijeta kako bi jedna drugoj pomogle da žive zdrave, osnažene živote, zamisao je Kristine Rot, koja je do prije nekoliko godina vodila konsultantski posao vrijedan više miliona eura. Odlučila je da proda svoju kompaniju kako bi isprobala nešto sasvim novo.

- Odlučila sam svoju energiju da usmjerim na nešto zabavno i nešto što me nadahnjuje pa sam stvorila mrežu jakih žena. Tako sam došla na ideju za otok. Željela sam ženama da dam prostor da budu ono što jesu i uče jedna od druge, daleko od vanjskog svijeta - izjavila je tokom pokretanja projekta ova uspješna žena o kojoj su pisali najutjecajniji svjetski mediji.


Otkad je pokrenut projekt 2018. godine, otok je „okupirao“ maštu žena širom svijeta koje su prigrlile njegovu ljepotu i samoću, koristeći ga kao lijek za dušu i katalizator za kreativnost.

Muškarcima zabranjen pristup

Na ovom stjenovitom bespuću, ogrnutom borovom šumom, nalazi se zaštićeni prostor oslobođen od pritisaka svakodnevnog života u društvu kojim dominiraju muškarci.

- Naš otok je podmlađujući i siguran prostor gdje žene mogu ponovo da otkriju sebe i svoje želje, mjesto gde mogu da budu svoje - kaže Rot.


Zrak na ovom otoku je jedan od najčistijih na svijetu, obogaćen mirisom borovine koji je pravim melem za dušu i tijelo.

Aktivnosti su uglavnom usmjerene na zdravlje i dobrobit žena, uključujući jogu, meditaciju i časove kuhanja, kao i energičnije aktivnosti poput veslanja na dasci i plivanja.

Za one koje više vole miran odmor među drvećem, postoje mogućnosti za traženje hrane u šumi, dok plaža sa zlatnim pijeskom nudi prostor za sunčanje. Savremene viseće mreže i prostori za odmaranje pozivaju posjetiteljice da se opuste uz dobru knjigu.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.