x

tragedija

Prvi snimci s mjesta pada MIG-a 21 kod Malog Zvornika: Ovo je olupina, jedan pilot poginuo, drugi se katapultirao i za njim se traga!

Za drugim pilotom koji se katapultirao još se traga. Riječ je o avionu starom čak 34 godine. Uviđaj je u toku. Kako Kurir saznaje, povrijeđen je mještanin u čije je dvorište avion pao...


LOZNICA - U okolini Loznice, u ataru sela Brasina, jutros oko 9.10 časova srušio se MIG 21 Vojske Srbije.

Na mjestu nesreće mještani su slikali olupinu aviona a prema prvim i nezvaničnim informacijama, jedan pilot je poginuo a za drugim, koji se katapultirao, još uvijek se traga.


Foto: Zvornik danas

Riječ je o avionu starom čak 34 godine. Potraga za drugim pilotom i uviđaj su u toku. Kako Kurir saznaje, povrijeđen je mještanin u čije je dvorište avion Ministarstvo se ovim povodom i zvanično oglasilo saopštivši da je avion pregledan jutros u skladu sa svim procedurama i da je nakon pregleda konstatovano da je ispravan i spreman za let.


Foto: Zvornik danas

Očevici kažu da je avion jutros nadlijetao selo, i da je u jednom momentu letio jako nisko, tik iznad krovova kuća. Navode da se avion borio, okretao i da se onda dogodio pad poslije kog se uzdigao jak dim.

Na licu mjesta su vatrogasci, Vojska, policija i Hitna pomoć, a mjesto nesreće nadlijeću vojni i policijski helikopter. Upućene su i ekipe Službe traganja i spasavanja RV i PVO i nadležni organi.


Ministarstvo odbrane Srbije zvanično je saopštilo da se tokom redovnog letačkog zadatka jutros oko 9 časova srušio MIG 21 Vojske Srbije u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

Na lice mjesta upućena je ekipa Službe traganja i spasavanja Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i nadležni organi.

.

.

Izvor: Kurir/
Foto: Kurir/Zvornik danas

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.