x

Puder u kamenu: Zlatna pravila nanošenja

Puder u kamenu “fiksira” tečnu podlogu koju ste nanijeli na lice, te pokriva masne tragove ukoliko ih ima. Zbog toga, kod mnogih djevojaka tečni i kameni puder ne isključuju jedan drugi.

Osim fiksatora u spreju koji ne izostavljamo uz večernju šminku, dnevni, praktičan i vrlo jednostavan „fiksator“ je upravo puder u kamenu. Dame s masnijom kožom sigurno znaju važnost ovog proizvoda. Mada postoji i varijanta pudera u prahu, mnoge od nas, baš zbog toga što je praktičan i ne zahtijeva mnogo truda prilikom popravljanja, više vole njegovu varijantu u kamenu. Mučna T-zona i njen sjaj ne biraju vrijeme.


Kako izbjeći pukotine na licu koje se lako mogu dobiti nanošenjem prevelike količine ovog proizvoda?

Ključ nije na kraju, već na početku. Zlatno pravilo je da koža mora biti hidrirana prije nanošenja bilo kakve šminke. Nakon nanošenja standardne, dnevne kreme, primer ili baza je odlična ideja ako imate proširene pore ili neravnine. Ako imate crvenilo ili neke nesavršenosti koje treba prekriti, odmah nakon primera, nanesite korektor. Odaberite korektor koji odgovara baš vašoj koži, ne samo po nijansi, već i sastavu, baš kao i kada birate tekući puder.

Slijede tekući puder ili BB krema. Pretpostavimo da ste već izabrale onaj koji odgovara vašem tipu kože.


Pred vama je cijeli dan pa umjesto da jastučićem nanesete debeli sloj prije nego napustite kuću, kistom lagano nanesite puder u kamenu i to samo na T-zonu, umjesto na cijelo lice.

Šansa da puder ne uspije spriječiti neželjeni sjaj uvijek postoji, ali umjesto nanošenja pet novih slojeva spužvicom, odaberite kist za tzv. Baking. Nanošenje velikih slojeva pudera, tekućeg ili kamenog može lako dovesti ne samo do efekta maske nego i do „pukotina“ i mrlja od pudera.

Ako puder u kamenu nanesete kistom, laganim potezima ovakve greške možete lako izbjeći.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.