x

LIGA PRVAKA

Real slavio u grotlu Napulja, šokantni porazi Junajteda i Arsenala

Bajern nakon preokreta slavio u Kopenhagenu, što mu je 36. uzastopna utakmica bez poraza u grupnoj fazi najjačeg evropskog takmičenja

Odigrane su prve utakmice 2. kola grupne faze Lige prvaka koje su nam donijele pregršt uzbuđenja.

Real Madrid je u sjajnoj utakmici pobijedio Napoli nakon preokreta sa 3:2. Napolitanci su poveli u 19. minuti preko Lea Skirija Ostigarda. Brzo se vratio Real preko Vinisijusa Žuniora (Vinicius Junior) u 27., a sedam minuta kasnije fantastično je pogodio Džud Belingem (Jude Bellingham) za preokret Madriđana.

Napoli je poravnao u 54. nakon što je Pjotr Zjelinski iskoristio najstrožiju kaznu, a Real je do pobjede došao u 63. minuti. Nakon bombe Federika Valverdea (Federico) lopta se odbila od Mereta i završila u mreži.

Vidjeli smo i nekoliko iznenađenja. Galatasaraj i Lens su nakon preokreta srušili engleske rivale Mančester junajted, odnosno Arsenal.


Junajted je dva puta vodio protiv Galate na krilima golova Rasmusa Hojlunda, ali je turski prvak napravio preokret. Mauro Ikardi (Icardi) je promašio penal kod 2:2, a onda se od tragičara pretvorio u junaka i dao gol za veliki trijumf.

I Arsenal je vodio protiv Lensa golom Gabrijela Žesusa (Jesus) u 14., ali je francuski tim režirao preokret pogocima Tomasona (Thomasson) i Vahija (Wahi).

Poslije preokreta je slavio i Bajern u Kopenhagenu (2:1). Danci su poveli u 56. preko Leragera, ali su Bavarci ipak uspjeli slaviti. Pogađali su Džamal Musijala (Jamal) u 67. i Matijs Tel (Mathys) u 83. minuti.


Ovo je Bavarcima 36. uzastopni meč bez poraza u grupnoj fazi Lige prvaka i 18. takav na gostovanju čime su postavili rekord.

Svi rezultati:

Napoli - Real Madrid 1:2

Mančester junajted - Galatasaraj 2:3

Lens - Arsenal 2:1

Kopenhagen - Bajern Minhen 1:2

Inter - Benfika 1:0

PSV - Sevilja 2:2.

Ranije danas odigrana su dva duela: Salzburg - Real Sosijedad 0:2 i Union Berlin - Braga 2:3.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.