x

Rješenje za nepropisno parkiranje u garažama (VIDEO)

Do sada su tzv. pauci djelovali uglavnom na otvorenim prostorima i odvoženjem automobila kažnjavili nepropisno parkiranje. Ali vremena se mijenjaju i tehnologija napreduje, a predstavljena su rješenja i za garaže.

U Velikoj Britaniji su otišli korak dalje s korišćenjem robotskih kolica za vuču da bi odvukli automobile iz tijesnih prostora kao što su garaže.

Robot za vuču s gusjenicama tenka pomoću rampe podiže sva četiri točka s tla i jednostavno uklanja ovaj teški SUV s parking mjesta, navodi "Revija HAK".

Robot ima natpis RNW.

Malo istraživanja otkriva da logotip pripada britanskoj firmi za vuču pod nazivom Recovery North West. Firma je specijalizovana za vuču (gotovo) svega, od teške opreme, do izvlačenja vozila nepropisno parkiranih vozača.

Na sajtu RNW-a, firma ne pominje previše ovaj uređaj, ali se pojavljuje u fotogaleriji. Izgleda da je dizajniran za jednu svrhu: vuču u prostorno ograničenim područjima. Na primjer, podzemnom parkingu ili uskoj ulici.

Mašinu je dizajnirala francuska firma Multitract, a robot se zove Eastract, prenosi "AutoBlog". Ima tenkovske gusjenice za izuzetno uske manevre, a pokreće ga Briggs and Strattonov motor od 35 KS. Kao primjer, evo vam i snimak još jednog Multitractovog uređaja, kojim upravlja čovjek.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.